Javni natječaj za popunu radnih mjesta u JPU 'Ivančica' Usora

jpu-vrtic-usoraUpravni odbor Javne predškolske ustanove "Ivančica" Usora na sjednici održanoj 26.06.2018. godine donio je Odluku na temelju koje raspisije:

JAVNI NATJEČAJ

 

 

Rapisuje se javni natječaj za upražnjena radna mjesta u JPU "Ivančica" Usora, i to:

Ambasada Japana u BiH – Temeljni grantovi (GAGP)

ambasada-japana-u-bihVlada Japana je prvi put 1989. godine pokrenula program pomoći pod nazivom “Grant Assistance for Grassroots Human Security Projects (GAGP)”, Temeljni Grant pomoći za projekte ljudske sigurnosti. Od 1996 godine preko 200 projekta u ukupnom iznosu od više od 17 miliona EUR ili 33 miliona KM je implementirano u Bosni i Hercegovini u okviru GAGP programa.

Javni pozivi Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH

mljpiMinistarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine objavljuje Javne pozive i to: 

  1. Za dostavu projektnih prijedloga za obnovu i izgradnju komunalne i socijalne infrastrukture na prostorima na kojima žive raseljene osobe i povratnici
  2. Za dostavu projektnih prijedloga u svrhu elektrifikacije stambenih jedinica povratnika i raseljenih osoba

Javni oglasi za dodjelu poticaja za upošljavanje i samoupošljavanje pripadnika braniteljske populacije

zdkObavještavaju se „OBITELJI POGINULIH, RATNI VOJNI INVALIDI, RAZVOJAČENI BRANITELJI I NOSITELJI RATNIH ODLIČJA“ da mogu podnijeti Zahtjev za dodjelom jednokratnih, nepovratnih poticajnih sredstava za upošljavanje i samoupošljavanje preko Kantonalnog ministarstva za branitelje. Obrazac Zahtjeva kao i sve ostale informacije možete dobiti u Službi stučnih, općih poslova i društvenih djelatnosti općine Usora. Zahtjevi se mogu predati od 16.05.2017.godine do 16.06.2017.godine.

Prvi javni poziv za dodjelu grant sredstava iz Challenge fonda

c2cUkoliko ste preduzetni i inovativni, prepoznajete mogućnosti i prilike za razvoj novih proizvoda, usluga ili unapređenje postojećih procesa, kojima možete unaprijediti svoje poslovanje ili omogućiti pristup širim društvenim skupinama, onda Challenge fond predstavlja pravog partnera za saradnju i podrušku u realizaciji vaših inovativnih ideja.