Potpisan ugovor za završetak Urbanističkog plana za središte naseljenih mjesta Sivša i Srednja Omanjska

2urbis1Usora, 15.02.2013. - Nakon provedenih priprema vezanih za definiranje projektnih zadataka, donošenja potrebitih odluka Općinskog vijeća i sagledavanja mogućih modaliteta raspisivanja tendera za izradu razvojnih planova u općini Usora, te provedenog postupka javne nabave, danas je u uredu Općinskog načelnika Ilije Nikić potpisan ugovor za završetak Urbanističkog plana za središte naseljenih mjesta Sivša i Srednja Omanjska

Ugovor je ispred izvođača radova potpisala gđa. Snežana Mrđa-Badža, direktorica Urbis centar d.o.o. Banja Luka kojemu je kao najuspješnijem ponuđaču dodijeljen ovaj ugovor. 

Predstavnici općine Usora posjetili Grad Otok

otok7Grad Otok, ponedjeljak, 11.02.2013. - Gradonačelnik Josip Šarić sa svojim suradnicima ugostio je predstavnike bosanskohercegovačke općine Usora, općine smještene između Doboja i Tešnja. U pozdravnoj je riječi otočki gradonačelnik ukratko predstavio Otok te je istaknuo kako s mudrošću i pameću treba iskorištavati sve mogućnosti za razvoj, a upravo je potencijal razvoja i ova prekogranična suradnja u budućnosti, na što naglasak stavlja i razvojna politika Europske unije. 

Radna posjeta Varaždinskoj županiji

0602-kanton-1Varaždin, 06.02.2013. - Varaždinsku županiju u srijedu je posjetila delegacija općine Usora kako bi iz prve ruke saznali kako funkcioniraju neke od županijskih tvrtki i Razvojna agencija Varaždinske županije, te se upoznali s njihovim poslovanjem.

Delegaciju je predvodio je Ilija Nikić, načelnik općine Usora, Martin Grujo, pomoćnik načelnika, Dario Katić, stručni savjetnik za upravljanje razvitkom, Ivica Kovačević, te Željko Jurišić, usorski gospodarstvenik.

Sastanak u Fondu za zaštitu okoliša Federacije BiH

fzzo1Sarajevo, 04.02.2013. - Općinski načelnik Ilija Nikić, pomoćnik načelnika za gospodarstvo i financije Anto Bonić i stručni savjetnik za upravljanje razvitkom Dario Katić posjetili su Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH i direktora Fonda Safeta Habrnju. Sastanku je nazočio i Faruk Šabeta, direktor Zavoda za vodoprivredu, sa kojim je općina Usora zaključila Ugovor o izradi studije izvodivosti kanalizacionog sustava općine Usora sa idejnim rješenjem i projektom Kanalizacije Žabljak. 

Sastanak vezan za kanalizacioni sustav sa PMU i konzultantima COWI

pmu watsanSarajevo, 04.02.2013. - Općinski načelnik Ilija Nikić, pomoćnik načelnika za gospodarstvo i financije Anto Bonić i stručni savjetnik za upravljanje razvitkom Dario Katić posjetili su Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (FMPVŠ) - ured PMU-a (Jedinica za implementaciju Projekta WATSAN FBiH), gdje su održali sastanak kojemu su nazočili članovi PMU-a, gđa Amra Ibrahimpašić – AVP, gđa Meliha Zečević – stručni savjetnik za financijsko upravljanje projektima iz sektora vodoprivrede, te članovi konsultantskog tima tehničke pomoći za Projekt WATSAN FBiH (COWI-IPF TA) - gđa Burcu Tokmak, gđa Emre Tockaeiz i gđa Alma Bibović .

Pripreme za Program utroška vodnih naknada

 

senada dizdarZenica, 04.02.2013. - Vezano za pripremu prioritetnih projekata od interesa za općine i Županiju, Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko-dobojske županije dostavilo je općinama ZDŽ zahtjev za dostavljanje prioritetnih projekata za Program utroška sredstava vodnih naknada u oblasti vodoprivrede za 2013. godinu. 

Radna posjeta općini Orašje

orasje1Orašje, 01.02.2013. - Općinski načelnik općine Usora Ilija Nikić predvodio je izaslanstvo općine Usora u radnoj posjeti općini Orašje. Ispred domaćina izaslanstvo iz općine Usora primili su Đuro Tomić, Općinski načelnik općine OrašjeŽeljko Nedić, rukovoditelj Službe prostornog uređenja i imovinsko-pravnih poslova, te Mato Mikić, viši stručni suradnik u Službi za gospodarstvo i infrastrukturu.