Usora, 1.6.2023. - Općinski načelnik Zvonimir Anđelić, dipl. ing. građ. primio je danas u radnu posjetu predstavnike Vlade ZDŽ na čelu sa Premijerkom gđom Amrom Mehmedić. Osim Premijerke Mehmedić izaslanstvo Vlade ZDŽ činili su: ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Zlatko Jelić, ministrica zdravstva Tanja Radoš Kosić, ministar za privredu Samir Šibonjić, ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Vinko Marić,  ministar za pravosuđe i upravu Edin Hasaničević, ministrica financija Dženana Čišija, ministar unutarnjih poslova Benjamin Sinanović, ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Draženka Subašić, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Danijel Pašić i ministar za braniteljska pitanja Adnan Sirovica.

 

Izaslanstvo Općine Usora, pored Načelnika Anđelića, činili su predsjedatelj Općinskog vijeća Usora Anto Matić i pomoćnik načelnika Martin Grujo.

Ovaj radni sastanak je iskorišten kako bi predstavnici Vlade ZDŽ upoznali Općinu Usora, njezine potencijale ali i probleme sa kojima se susrećemo. Također, prezentirani su i aktualni i planirani projekti značajni za Općinu Usora, gdje od ove Vlade očekujemo financijsku i drugu pomoć.

Izaslanstvo Vlade ZDŽ i Općine Usora posjetilo je Poduzetničku zonu „Lugovi“ u Srednjoj Omanjskoj i gradilište nove sportske dvorane i novog vrtića u Žabljaku.