Zajednički uređaj za tretman otpadnih voda tri susjedne općine

tesanj 04102013U petak, 4. listopada u Kabinetu načelnika općine Tešanj održan je sastanak u vezi izgradnje zajedničkog uređaja za tretman otpadnih voda. Sastanku su nazočili načelnici općina Doboj Jug, Usora i Tešanj sa suradnicima, te rukovoditeljica jedinice za upravljanje projektima u Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Sanja Terzić. Tijekom sastanka, razmjenjene su informacije i usuglašene dalje aktivnosti na pripremi gradnje zajedničkog uređaja za tretman otpadnih voda. Također, ovom prigodom razmatrana je i spremnost projektne dokumentacije, rješavanje vlasničkih odnosa i određenih drugih otvorenih pitanja.  

Delegacija iz općine Usora u posjetu Ivanić-Gradu

ivanic grad_rujan_2013U subotu  21.09.2013. godine Grad Ivanić-Grad posjetila je delegacija Općine Usora iz BiH i to načelnik Općine Usora Ilija Nikić, predsjedatelj Općinskog vijeća Usora Ivo Suvala, pomoćnik načelnika Martin Grujo i predstavnici 110. brigade HVO-a, što je nastavak dobre dugogodišnje suradnje između 110. brigade HVO-a i branitelja 65. bojne ZNG Ivanić-Grad

Posjeta Zajednici usorskih Hrvata u Tullnu

tullnluft29. i 30.8.2013. - Na poziv Hrvatske katoličke Misije i Kluba Hrvata u Tullnu Općinski načelnik Ilija Nikić i pomoćnik načelnika Anto Bonić posjetili su Zajednicu Hrvata u Tullnu, koja broji preko 300 obitelji sa preko 1000 usorskih sugrađana. Povod za ovu posjetu je uspostava suradnje koja treba unaprijediti međusobno povezivanje i komunikaciju općine Usora sa ovom zajednicom, što bi moglo polučiti i realiziranje zajedničkih aktivnosti i projekata, od interesa kako za naše sugrađane, tako i za Usoru u cjelini. 

Sastanak sa načelnikom Tešnja

10.7 opcina_usoraTešanj, 10.07.2013. - Općinski načelnik Ilija Nikić i pomoćnik Općinskog načelnika Anto Bonić, u srijedu 10. srpnja u Tešnju sastali su se sa načelnikom općine Tešanj Suadom Huskić i pomoćnikom Općinskog načelnika Hamzalijom Hojkurić.

Tijekom sastanka, razgovarano je o zajedničkim projektima dvije općine - vodovodnoj i kanalizacionoj infrastrukturi, kao i o protivpožarnoj zaštiti.

Dogovorene su daljne aktivnosti na realizaciji ovih projekata.

Mogućnosti korištenja geotermalnih resursa

geo termanlnaUsora, 12.06.2013. - U konferencijskoj dvorani Motela „Split“ u organizaciji Ministarstva gospodarstva i uz potporu Ministarstva za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Zeničko-dobojske županije održana je prezentacija o „Mogućnostima korištenja geotermalnih resursa na području Zeničko-dobojske župnije, sa posebnim osvrtom na proizvodnju toplotne i električne energije, odnosno toplifikaciji područja 'Pousorja' (Općine Tešanj, usora i Doboj Jug)“, te prezentacija „Geomorfološke karakteristike terena – područja 'Pousorja'. 

Radni sastanak načelnika općina Usora, Tešanj i Teslić

nikic huskic_milicevicOpćinski načelnik Ilija Nikić primio je u utorak (28.05.2013.) u radni posjet svoje kolege - načelnika općine Tešanj Suada Huskića i načelnika općine Teslića Milana Miličevića.

Tijekom sastanka, razgovarano je o posljedicama koje su nastale za nedavnog zagađenja rijeke Usore (18.05.), kao i mjerama koje bi se trebale poduzeti kako bi se slični incidenti izbjegli u budućnosti, imajući u vidu činjenicu da zagađenje Usore ugrožava izvorišta i zahvate na području opština Tešanj, Doboj-Jug i Usore odakle se stanovništvo tih općina snabdijeva pitkom vodom.  

Potpisani ugovori za stipendije braniteljske populacije

 

mbp tukaUsora, 24.05.2013. - Ministar za braniteljska pitanja Zeničko-dobojske županije, Ekrem Tuka, prema utvrđenom rasporedu i u nazočnosti Općinskog načelnika llije Nikić potpisao je ugovore za 26 stipendija, sa korisnicima stipendija iz općine Usora, kojima je ova vrsta potpore školovanju osigurana po osnovu pripadnosti braniteljskoj populaciji. Za potrebe stipendiranja u studijskoj 2012./2013.godini u proračunu ZDŽ planirana su sredstva u ukupnom iznosu od 1.500.000 KM.  

Federalni ministar Helez s predstavnicima udruga HVO-a u Usori

helezUsora, 21.05.2013. - Federalni ministar za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata Zukan Helez danas je na poziv Općinskog načelnika Ilije Nikić realizirao radnu posjetu općini Usora, pri čemu se sastao s općinskim načelnikom Ilijom Nikićem i predstavnicima udruga HVO-a Usora, Žepče i Komušina. 

Na sastanku s braniteljskim udrugama razgovarano je o provođenju zakona koji se odnose na braniteljsku populaciju, kao i o problemima s kojima se suočavaju ratni vojni invalidi i demobilizirani branitelji sa ovoga područja.