Dana 21.rujna 2023. godine Općinski načelnik Zvonimir Anđelić i Predsjedatelj Općinskog vijeća Anto Matić upriličili su prijam za učenicu generacije u osnovnoj školi Antoniju Sučić, i učenika generacije srednje škole Marcela Jurišić.

Općina Usora je novčanom nagradom nagradila trud i zalaganje ovo dvoje učenika u protekloj školskoj godini, a sve sa ciljem poticanja pravih vrijednosti u nastavku njihove izobrazbe u srednjoj školi odnosno fakultetu, koju su započeli u tekućoj školskoj/akademskoj godini. Ovime je prepoznat i nagrađen trud i zalaganje ovih mladih žitelja općine, a želja je da se na isti način nastavi vrednovati nove  naraštaje učenika i u školskim godinama koje slijede.

Kroz ugodan razgovor učenici generacije su upoznali Načelnika i Predsjedatelja sa ciljevima i planovima u svom školovanju koje upravo započinju u novim ustanovama i sredinama, a zauzvrat im je zaželjeno svako dobro i uspjeh daljnjoj izobrazbi, a prije svega dobro zdravlje.

Iskorištena je prigoda da se učenicima generacije pored novčane nagrade uruči i poklon u vidu knjige autorice Ružice Ivić pod nazivom „Etnografija Usore“ koja govori o starim običajima i kulturi Usore.