Sastanak sa predstavnicima Lovačkog društva "Fazan" Usora

ldDana 10.04.2017. godine u kabinetu Načelnika održan je radni sastanak sa predstavnicima Lovačkog društva "Fazan" Usora. Sa načelnikom Anđelićem razgovaralo je izaslanstvo Izvršnog odbora društva u sastavu: predsjednik Ivica Bejić, lovnik Mijo Bejić, tajnik Anto Kontić i predsjednik sekcije Sivša Igor Šimić. Predsjednik LD Fazan Usora je izvjestio Načelnika da je društvo potpisalo Ugovor o dodjeli sportsko-privrednog lovišta u općini Usora ovom društvu i to u zakup na period od 10 godina. Nadalje tema razgovora je bila mogućnost iznalaženja sredstava i podrške Općine za izradu projekta sanacije Lovačkog doma koji je pretrpio znatna oštećenja. 

    

Sastanak Općinskog načelnika sa predstavnicima Udruga proisteklih iz domovinskog rata

UDRUGE2Dana 07.04.2017. godine održan je sastanak Udruga proisteklih iz domovinskog rata sa Načelnikom općine Usora gosp. Zvonimirom Anđelić i referentom za braniteljska pitanja Ivom Topalović. Na sastanku se raspravljalo o inicijativi izgradnje Spomen sobe i muzeja 110. HVO brigade, formiranju inicijativnog odbora za formiranje Udruge veterana i dragovoljaca domovinskog rata. Pored navedenog raspravljalo se i o daljnjem uređenju Centralnog spomen obilježja i održavanju svih spomen obilježja na području općine Usora. Na sastanku su doneseni određeni zaključci o navedenim temama, a u narednom periodu bi se sve trebalo dodatno definirati kako bi se moglo pristupiti što skorijoj realizaciji istih.

Direktorica REZ Agencije posjetila općinu Usora

IMG 1121Usora, 05. Travnja 2017. godine – Općinski načelnik Zvonimir Anđelić održao je radni sastanak sa direktoricom Regionalne razvojne agencije za regiju Središnja BiH Majom Kišić. Na sastanku je sudjelovao i Anto Bonić, pomoćnik Općinskog načelnika za gospodarstvo i financije.

Sastanak Načelnika općine Usora sa predstavnicima Crvenog križa Usora

img 0902Usora, 28.03.2017. - Općinski načelnik Zvonimir Anđelić, dipl. ing. građ. održao je radni sastanak sa predstavnicima Crvenog križa općine Usora. Ispred Crvenog križa sastanku su nazočili predsjednik predsjednišva Boris Penava, članica predsjedništva Snježana Erceg, voditeljica sekcije prve pomoći u Mješovitoj srednjoj školi Stjepana Radića Žabljak Samra Hujdur i voditeljica sekcije prve pomoći u Osnovnoj školi Ivana fra Frane Jukića Ivana Martinović. Sastanku je nazočio i pomoćnik načelnika Martin Grujo.

Općinski načelnik u posjeti Javnom poduzeću Radio Usora d.o.o.

img 0892Općinski načelnik Zvonimir Anđelić boravio je danas u radnom posjetu Javnom poduzeću "Radio Usora" d.o.o. - gdje se sastao sa v.d. ravnatelja poduzeća Danijelom Artmagić. Sastanku je prisustvovala i djelatnica poduzeća Biljana Ivić. Tema sastanka je bilo detaljnje upoznavanje Općinskog načelnika/Skupštine o stanju i problematici u poslovanju Radio Usore, kako u prethodnom tako i u budućem razdoblju, sa osvrtom na stanje opreme i odašiljača, a također se razgovaralo i o statusu djelatnika. Ravnatelj poduzeća je upoznao načelnika sa stanjem koje je zatekao nakon nedavnog preuzimanja dužnosti od svoje prethodnice, za koje je istakao kako nije niti malo jednostavno ali da su primjetni određeni pomaci i kako postoje mogućnosti za napredak u poslovanju. 

Predstavnici poduzeća "Alqefary group" d.o.o. u posjetu općini Usora

IMG 0886Usora, 23. ožujka 2017. godine – Danas su u posjetu kod Općinskog načelnika boravili prestavnici poduzeća "Alqefary group" d.o.o. iz Jelah polja, koje upravlja kompleksom jezera "Jelen" na samoj granici općina Tešanj i Usora. Prisutni su bili izvršni direktor Mubarak Zein Elabdin i zamjenik direktora Khalid Osman. Povod posjetu je namjera ostvarivanja bližeg kontakta i bolje suradnje poduzeća sa lokalnom zajednicom, te uključivanje u razne aktivnosti koje sprovodi Općina i mjesna zajednica. Između ostalog, izražena je želja za učešćem u rješavanju problema odvodnje oborinskih voda u mjesnoj zajednici Srednja Omanjska kao i sudjelovanje u uređenju pristupnih cesta, za što je poduzeće obećalo pružiti financijsku pomoć.

Predstavnici Mjesne zajednice Srednja Omanjska u posjetu kod Općinskog načelnika

IMG 20170322_112118Usora, 22.03.2017. - Općinski načelnik Zvonimir Anđelić, dipl. ing. građ. održao je radni sastanak sa predstavnicima Mjesne zajednice Srednja Omanjska Ilijom Jelić, Ivanom Bratić i predsjednikom Vijeća mjesne zajednice Josipom Bratić. Tema sastanka bila je informiranje o aktivnostima koje se provode ili planiraju provesti u ovoj mjesnoj zajednici. Predstavnici Mjesne zajednice upoznali su načelnika sa svojim planovima dovršetka postavljanja javne rasvjete, potrebi rješavanja problema sa putnom infrastrukturom te ostalim potrebama. Načelnik je izrazio spremnost za pomoć te istakao kako će se Općinske službe kao i sam načelnik staviti na raspolaganje mjesnoj zajednici te pomoći na svaki mogući način prilikom iznalaženja financijskih sredstava za realizaciju navedenih projekata.

     

     

Protokol o zajedničkom učešću u realizaciji projekta iz odobrenih sredstava ‘Transfer za sport od značaja za Federaciju' i sredstava sufinanciranja krajnjeg korisnika

IMG 0755S ciljem realizacije Projekta “Uređenje sportskog poligona, kao pretpostavka za osnivanje sportskih klubova u povratničkom mjestu Jeleči-Filipovići, općina Usora – II Faza” danas je potpisan Protokol o zajedničkom učešću u realizaciji projekta iz "Interventnih sredstava rezerve za projekte i programe u oblasti sporta" odobrenih Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava  30.12.2016. godine od strane  Federalnog ministarstva kulture i športa,  na području općine Usora, kao i sredstava sufinanciranja krajnjeg korisnika. Protokol je potpisan između Općine Usora, koju zastupa Općinski načelnik Zvonimir Anđelić i Mjesne zajednice Jeleči-Filipovići, koju zastupa predsjednik Vijeća MZ Jozo Filipović.