Općinski načelnik posjetio 13. Sajam gospodarstva Tešanj

01U organizaciji Udruženja privrednika ''Biznis centar'' Jelah-Tešanj danas je svečano otvoren 13. Sajam gospodarstva Tešanj 2017. Izložbeni prostor Sajma je smješten na 4.000 m2 zatvorenog prostora i 10.000 m2 otvorenog prostora, koji je predviđen za automobilsku industriju i sve ono što se može postaviti vani. Službeni partner ovogodišnjeg Sajma je SR Njemačka. Ove godine je na sajmu sudjeluje 200 izlagača iz 5 država.

Radni posjed predstavnika Elektroprivrede HZ H-B

IMG 2057Usora, 18.05.2017. – U radnom posjetu kod Općinskog načelnika Zvonimira Anđelića bili su predstavnici JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar i to Ivo Tadić, rukovoditelj Distribucijskog područja 'Centar' Novi Travnik i Pero Joskić,  rukovoditelj Sektora za tehničke poslove u  DP 'Centar' Novi Travnik. Sastanku je nazočio i Anto Bonić, pomoćnik načelnika za gospodarstvo i financije.

Sastanak Načelnika općine Usora sa predsjednicima Mjesnih zajednica

IMG 1985Usora, 16.05.2017. - Općinski načelnik Zvonimir Anđelić, dipl. ing. građ. održao je radni sastanak sa predsjednicima ili ovlaštenim osobama mjesnih zajednica općine Usora. Na sastanku se razgovaralo o održavanju izbora za članove Vijeća mjesnih zajednica, potrebi usklađivanja Statuta mjesnih zajednica, podnošenju izvješća o radu, te raznim drugim pitanjima. Potrebno je istaknuti da je na sastanku usuglašeno da će se izbori za članove Vijeća mjesnih zajednica održati istovremeno u svim mjesnim zajednicama i to zadnju nedjelju u rujnu tekuće godine, te da će mjesne zajednice ubuduće općinni Usora dostavljati šestomjesečno i godišnje izvješće o svom radu.

Sastanak Načelnika sa predstavnicima DVD Usora i "Vatropromet" d.o.o. iz Zagreba

IMG 1737U srijedu 10.05.2017 god u kabinetu Načelnika općine Usora Zvonimira Anđelić dipl.ing. građ. održan je sastanak sa direktorom  firme "VATROPROMET" d.o.o.  iz Zagreba, Nenadom Radojčić, koja je poznati proizvođač vatrogasne i zaštitne opreme, u prisustvu gosp. Željka Joskić i Josipa Ercega  iz dobrovoljnog vatrogasnog društva Usora te djelatnika civilne zaštite naše Općine. Načelnik općine Usora  je podržao incijativu i izrazio potrebu da se uspostavi suradnja oko opremanja DVD  te zahvalio se na posjeti gostu iz Zagreba.

Predsjednik HKD Napredak u radnoj posjeti kod Općinskog načelnika

11Usora 03.05.2017. godine, Općinski načelnik Zvonimir Anđelić, dipl. Ing. građ. održao je radni sastanak sa predsjednikom HKD Napredak Usora i članom Središnje uprave HKD Napredak Sarajevo gospodinom Franjom Bratić. Tema sastanka bila je organizacija 27. Dana hrvatske kulture u Usori koje organiziraju HKD Napredak i MZ Sivša uz pokroviteljstvo općine Usora. Gospodin Bratić je iskoristio prigodu te upoznao Načelnika i o drugim aktivnostima koje provodi ovo drustvo na promociji i očuvanju kulturne baštine.

   

    

Sastanak Općinskog načelnika sa direktorom Agencije "Geomedia" d.o.o. Jelah

geomediaDana, 26.04.2017. godine Načelnik, Zvonimir Anđelić, dipl.ing.građ. primio je u posjetu Agenciju GEOMEDIA d.o.o. Jelah – Tešanj sa sjedištem u Jelahu, zastupanu po direktoru Amilu Buljubašiću. Razlog posjete je uspostava suradnje općine Usora i pomenute Agencije. Direktor Agencije "GEOMEDIA" d.o.o. Jelah – Tešanj sa sjedištem u Jelahu je kazao da, pored geodetske djelatnosti, nude usluge agencije za nekretnine u posredovanju prodaje, zamjene, iznajmljivanja nekretnina i sve u vezi prikupljanja dokumentacije za nekretnine (sa spoljnim suradnicima usluge projektovanje objekata visokogradnje i niskogradnje, održavanje stanova, dvorišta, grobalja/grebalja, javnih i zelenih površina i slično).

Članovi Karate kluba Usora u posjeti kod Načelnika općine Usora

cUsora, 26.04.2017. - Općinski načelnik Zvonimir Anđelić, dipl. ing. građ. primio je u posjetu predstavnike Karate Kluba Usora i to: trenera Luku Šimunovića, te troje uspješnih članova ovog kluba Pamelu Jelić, Ivana Kolobaru i Dajanu Šimunović. Sastanku je nazočio i pomoćnik Općinskog načelnika Martin Grujo. Općinski načelnik je čestitao predstavnicima Karate kluba na uspješnom radu te uručio prigodne darove osvajačima medalja na vrlo jakom turniru u Bratislavi. Naime, na nedavnom  turniru u Slovačkoj, 37. Grand Prix-u Bratislava 2017.  nastupila je i naša ekipa sa 7 članova te su osvojene tri medalje i to: Ivan Kolobara (3. mjesto borbe),  Pamela Jelić (3. mjesto borbe) i Dajana Šimunović (3. mjesto borbe).

Načelnik održao radni sastanak sa voditeljem Biroa rada Usora

biro ivan_katicUsora, 25.04.2017. - Voditelj Biroa rada Usora Ivan Katić posjetio je danas Općinskog načelnika Zvonimira Anđelić. Tema radnog sastanka je bilo upoznavanje načelnika Anđelića sa stanjem nezaposlenosti, kvalifikacijskom, obrazovnom i dobnom strukturom tražitelja posla prijavljenih na evidenciju nezaposlenih pri Birou rada Usora.

Predstavnici Mjesne zajednice Sivša u posjetu kod Općinskog načelnika

img 1320Usora, 21.04.2017. - Predsjednik Vijeća mjesne zajednice Sivša gosp. Mijo Ćosić i tajnik gosp. Franc Katić, bili su danas u radnom posjetu kod Općinskog načelnika. Neke od tema današnjeg sastanka su bile: infrastrukturni projekti u ovoj mjesnoj zajednici, između ostalog mogućnost asfaltiranja makadamske prometnice "Omerbašićka" kao i izgradnja nove prometnice od Alibegovaca do zgrade Vojarne, dovršetak uklanjanja objekata u središtu Sivše te cjelovito provođenje donešenog Urbanističkog plana centra naseljenog mjesta Sivša. Bilo je govora i o manifestacijama koje ova mjesna zajednica organizira: Prvomajskom turniru i Danima hrvatske kulture. Nakon ovih tema razgovaralo se o tekućim pitanjima i načinima poboljšanja suradnje Općine sa ovom mjesnom zajednicom.