Izvorište "Duboki Potok"

institutUsora, 24.01.2013. - Nakon znatnog sniženja izdašnosti izvorišta pitke vode "Duboki Potok" sa 3,0  lit./sek na 1,2 l/s na poziv Općinskog načelnika Ilije Nikić u općini Usora održan je sastanak sa prof. Tarikom Kupusović, direktorom Instituta za hidrotehniku Građevinskog fakulteta u Sarajevu i Vukašinom Balta, vođom projeka na istražnim radovima ispred ovoga Instituta. 

Načelnik Ilija Nikić putuje u Zagreb predstaviti gospodarske mogućnosti općine Usora

prstenlogoZagreb, RH - Udruga bosanskih Hrvata "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

Radna posjeta Gradu Osijeku

osijekOsijek, 15.01.2013. - Općinski načelnik Ilija Nikić u pratnji usorskog gospodarstvenika Mije Ćosić ("Ćosićpromex" d.o.o.) i dipl.ing.el. Dario Dadić, konzultant Općinskog načelnika za elektro-infrastrukturu, posjetili su Poglavarstvo Grada Osijeka. Domaćin, osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo podijelio je sa svojim usorskim gostima iskustva Grada Osijeka u korištenju predpristupnih fondova Europske unije (IPA).

Svojevremeno je gradonačelnik Bubalo odredio da svaki upravni odjel i služba u gradu, te sve tvrtke u gradskom vlasništvu imenuju po dvije osobe koje će unutar svojih odjela i tvrtki biti voditelji projekata za izradu i provedbu međunarodnih i EU projekata. S time je Grad Osijek postigao mrežu educiranih ljudi spremnih odgovoriti na postavljene izazove Europske unije. 

Aktivnosti

ilija nikicOpćinski načelnik Ilija Nikić, nakon uručivanja Uvjerenja od strane Središnjeg izbornog povjerenstva BiH o dodjeli mandata i izboru za načelnika oćine Usora, koje je održano u utorak 13.studenog 2012. godine u Parlamentarnoj skupštini BiH, od srijede 14.studenog 2012. godine stupio je na dužnost Općinskog načelnika općine Usora u narednom četvorogodišnjem mandatu. 

Načelnik Nikić je, u cilju ostvarivanja što neposrednije komunikacije sa građanima općine Usora i svima drugima, otvorio svoj osobni profil na Facebook mreži. Svoje prijedloge, upite, sugestije i komentare Općinskom načelniku Iliji Nikić možete postaviti kako putem službeni općinskih kontakata, tako i na njegovom FB profilu.

Načelnik Ilija Nikić održao je sastanak sa usorskim studentima

studenti2012Usora, 27.12.2012. - Općinski načelnik Ilija Nikić održao je sastanak sa usorskim studenticama i studentima. Cilj sastanka je bio upoznavanje sa studentinma i upoznavanje sa kakvim će kadrovima Usora raspolagati u skorijoj budućnosti. Sastanku je uz Općinskog načelnika nazočio i Martin Grujo, pomoćnik načelnika za opće, pravne poslove i društvene djelatnosti.  

Sastanak sa građanima na privremenom radu u inozemstvu

inozemciUsora, 27.12.2012. - U sali za sjednice Mjesne zajednice Sivša sa početkom u 12.00 sati Općinski načelnik Ilija Nikić održao je sastanak sa građanima općine Usora koji privremeno žive i rade u inozemstvu. Sastanku su pored Općinskog načelnika sudjelovali i pomoćnici načelnika Anto Bonić i Martin Grujo, predstavnici usorskih mjesnih zajednica, te direktor JKP "Usora" d.o.o. Sivša Ibrahim Agić

Božićna posjeta bolesnima u Općoj bolnici Tešanj

nacelnik nikicTešanj, utorak 25.12.2012. - Načelnik općine Usora Ilija Nikić na prvi dan Božića posjetio je sve bolesnike sa područja općine Usora, kao i sve bolesnike-katolike sa područja Zeničko-dobojske županije, koji se nalaze na liječenju u Općoj bolnici Tešanj. Preko posjete načelnik Iija Nikić želi pokazati svojim sugrađanima da je s njima i u njihovoj bolesti, da njihova Općina s njima želi podijeliti radost božićnog slavlja, ali svojim posjetom želi pokazati brigu i skrb za svoje sugrađane. 

Načelnik Ilija Nikić upriličio Božićni domjenak

 

domjenak1Usora, 21.12.2012 (petak) - Načelnik općine Usora Ilija Nikić upriličio je za uzvanike Božićni domjenak. Kraj je godine, pa se i u Usori svode računi kako na gospodarskom, tako i na društvenom planu. Budući da smo na lokalnim izborima održanim 07. listopada ove godine dobili novo općinsko vođstvo koje je stupilo na dužnost 14.11. (Načelnik), odnosno 22.11.2012. godine (konstituirano Općinsko vijeće Usora) ovaj domjenak nije bio ujedno i prigoda da se govori o postignutim rezultatima u prethodnom razdoblju. 

Pripreme za izradu razvojnih planova


urbis centar_blUsora, 21.12.2012 (petak) - Na poziv Općinskog načelnika Ilije Nikića u radnoj posjeti općini Usora boravili su predstavnici Urbis centra d.o.o. Banja Luka sa direktoricom Snežana Mrđa-Badža i suradnikom-odgovornim projektantom Mledenom Glamočanin. Urbis centar je poduzeće specijalizirano za poslove urbanizna, planiranje prostora, projektiranje, izradu studijske dokumentacije vezane za razvoj, organizaciju i uređenje prostora.