Posjeta predstavnika REZ Agencije općini Usora

rezOpćinu Usora posjetili su Ismet Sarajlić, direktor REZ Agencije iz Zenice, Marela Zdenac, rukovodilac Sektora za regionalnu podršku i Mirko Čičak iz istog sektora REZ-a. Goste su primili i sa njima razgovarali Općinski načelnik Ilija Nikić, Anto Bonić, pomoćnik Općinskog načelnika za gospodarstvo i financije i Dario Katić, stručni savjetnik za upravljanje razvitkom. 

Radni sastanak u Zavodu zdravstvenog osiguranja ZDK

zzozdkZenica, srijeda 06.03.2013. - Općinski načelnik Ilija Nikić je zajedno sa ravnateljem Doma zdravlja Usora dr. Mijom Grgić i pomoćnikom ravnatelja za financije Josipom Lukić nazočio radnom sastanku u Zavodu zadravstvenog osiguranja Zeničko-dobojske županije u Zenici. Na sastanku sa direktorom Zavoda gosp. Senaidom Begićem razgovaralo se o financiranju rada Doma zdravlja Usora, odnosno mogućnostima poboljšanja materijalnih / financijskih uvjeta rada u ovoj zdravstvenoj ustanovi.Načelnik općine Teslić dr. Miličević u radnoj posjeti općini Usora

dr milicevicUsora, utorak, 05.03.2013. - Općinski načelnik Ilija Nikić ugostio je načelnika općine Teslić dr. Milana Milčević. Održani radni sastanak načelnika Usore i Teslića početak je izravne suradnje ovih dviju općina na svim dodirnim točkama i pitanjima za koje se ukaže potreba. Napominjemo i ranije je bilo kontakata i određenih oblika suradne ovih dviju općina na marginama drugih događaja ili na razinama suradnika načelnika, a ovo je prva zvanična posjeta jednoga načelnika drugoj Općini.

Delegacija ZDK u posjeti Usori

zdk ba1Usora, 22.02.2013. - Premijer Zeničko-dobojske županije Fikret Plevljak u pratnji ministara Mirka Trifunovića, Romane Brkić, Raifa Seferovića i Rifata Delića posjetio je, u petak, Općinu Usora, gdje su razgovarali sa načelnikom Ilijom Nikićem, predsjedateljem Općinskog vijeća Ivom Suvala i pomoćnicima načelnika Antom Bonić i Martinom Grujom

Potpisan ugovor za završetak Urbanističkog plana za središte naseljenih mjesta Sivša i Srednja Omanjska

2urbis1Usora, 15.02.2013. - Nakon provedenih priprema vezanih za definiranje projektnih zadataka, donošenja potrebitih odluka Općinskog vijeća i sagledavanja mogućih modaliteta raspisivanja tendera za izradu razvojnih planova u općini Usora, te provedenog postupka javne nabave, danas je u uredu Općinskog načelnika Ilije Nikić potpisan ugovor za završetak Urbanističkog plana za središte naseljenih mjesta Sivša i Srednja Omanjska

Ugovor je ispred izvođača radova potpisala gđa. Snežana Mrđa-Badža, direktorica Urbis centar d.o.o. Banja Luka kojemu je kao najuspješnijem ponuđaču dodijeljen ovaj ugovor. 

Predstavnici općine Usora posjetili Grad Otok

otok7Grad Otok, ponedjeljak, 11.02.2013. - Gradonačelnik Josip Šarić sa svojim suradnicima ugostio je predstavnike bosanskohercegovačke općine Usora, općine smještene između Doboja i Tešnja. U pozdravnoj je riječi otočki gradonačelnik ukratko predstavio Otok te je istaknuo kako s mudrošću i pameću treba iskorištavati sve mogućnosti za razvoj, a upravo je potencijal razvoja i ova prekogranična suradnja u budućnosti, na što naglasak stavlja i razvojna politika Europske unije. 

Radna posjeta Varaždinskoj županiji

0602-kanton-1Varaždin, 06.02.2013. - Varaždinsku županiju u srijedu je posjetila delegacija općine Usora kako bi iz prve ruke saznali kako funkcioniraju neke od županijskih tvrtki i Razvojna agencija Varaždinske županije, te se upoznali s njihovim poslovanjem.

Delegaciju je predvodio je Ilija Nikić, načelnik općine Usora, Martin Grujo, pomoćnik načelnika, Dario Katić, stručni savjetnik za upravljanje razvitkom, Ivica Kovačević, te Željko Jurišić, usorski gospodarstvenik.