Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za odobravanje sredstava za poticanje poljoprivredne proizvodnje u 2019. godini

fmpvs

Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDŽ je objavilo Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za odobravanje sredstava za poticanje poljoprivredne proizvodnje u 2019. godini. Pozivaju se fizička lica sa prebivalištem i pravna lica sa sjedištem na teritoriju Ze-Do županije da u rokovima navedenim u tekstu Javnog poziva kao i u Uputstvu o poticanju poljoprivredne proizvodnje u 2019. godini, podnesu Zahtjev za odobravanjem sredstava. 

Čestitka povodom Ramazanskog Bajrama

grb

Povodom Ramazanskog bajrama,

Svim vjernicima islamske vjere u Općini Usora, kao i susjednim općinama, upućujemo najiskrenije čestitke.
Želimo da u miru i blagostanju provedete Bajramske blagdane, blagoslovljeni u radosnom slavlju koje pruža obiteljsko i prijateljsko okruženje. 

Neka vam je čestit i radostan predstojeći Bajram.
 

Općinski načelnik                                                    Predsjedatelj OV
Zvonimir Anđelić                                                              Ivo Suvala
    

      

Zaključenje Ugovora o nabavi i ugradnji PVC stolarije na Kapeli u Bejićima

2Danas je u kabinetu Načelnika općine Usora zaključen Ugovor o izvođenju radova na Projektu: „Nabava i ugradnja PVC stolarije na sakralnom objektu „Kapela sa mrtvačnicom“ u MZ Bejići, općina Usora“. Izvođač radova je poduzeće "GLUCK NORM" d.o.o. Jelah, Tešanj. Vrijednost ugovorenih radova iznosi 2.995,20 KM a rok izvođenja radova je 15 kalendarskih dana. Stručno-tehnički nadzor nad izvođenjem radova vršiti će ''IngART'' d.o.o. Usora. Ugovore su potpisali Općinski načelnik Zvonimir Anđelić te direktori Muharem Galijašević i Mario Čolić. Odabir izvođača radova izvršen je sukladno Zakonu o javnim nabavama, putem postupka Izravnog sporazuma.

Oglas za dodjelu poticaja samozapošljavanja i zapošljavanja braniteljske populacije

zdkObavještavaju se branitelji i članovi njihovih obitelji da je Ministarstvo za braniteljska pitanja ZDK objavilo Oglas za dodjelu poticaja samozapošljavanja i zapošljavanja braniteljske populacije. Oglas možete vidjeti na oglasnoj ploči općine Usora kao i na web stranici općine Usora (www.usora.com). Sve dodatne informacije možete dobiti u Službi stručnih, općih poslova i društvenih djelatnosti općine Usora. Prijave na oglas se mogu izvršiti zaključno sa 07.06.2019. godine.

Obavijest iz Federalnog mionistarstva kulture i sporta - Javni poziv za odabir programa i projekata koji će se sufinancirati iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2019.

fmksObavještavamo sve zainteresirane da je Federalno ministarstvo kulture i sporta - Federalno ministarstvo kulture i športa objavilo Javni poziv za odabir programa i projekata koji će se sufinancirati iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2019. godinu za transfere:

TRANSFER ZA INSTITUCIJE NAUKE I KULTURE OD ZNAČAJA ZA BOSNU I HERCEGOVINU

Preporuke za postupanje nakon polave

poljporivreda poplava_steteObavještava se stanovništvo sa poplavljenog područja Općine Usora da, nakon što se voda povukla, u narednom razdoblju ne konzumiraju povrće, a prvenstveno salatu, špinat, blitvu, luk i slične povrtlarske kulture zbog opasnosti od kontaminacije teškim metalima i organskim polutantima, kao i mogućnosti širenja zaraznih bolesti na tom području dok se ne izvrše adekvatna ispitivanja od strane nadležnih institucija. Ove aktivnosti je potrebno provoditi u suradnji i koordinaciji sa nadležnim zavodima za poljoprivredu.