U Usori proglašeno stanje prirodne nesreće

prirodna nesrećaNa temelju članka 134. stavak 2. Zakona o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća Federacije Bosne i Hercegovine («Službene novine Federacije BiH», broj 39/03, 22/06 i 43/10), članka 31. točka 3. Pravilnika o načinu rada i funkcioniranja štabova i povjerenika Civilne zaštite («Službene novine Federacije BiH», br.77/06 i 5/07) kao i Zaključaka Općinskog stožera Civilne zaštite Usora od 13.05.2019. godine, Općinski načelnik d o n o s i :

 

ODLUKU

O PROGLAŠENJU STANJA PRIRODNE NESRE

Javni oglas za popunu upražnjenih radnih mjesta namještenika u Općini Usora

IMG 0530Na temelju članka 23. Zakona o namještenicima u Federaciji Bosne i Hercegovine („Službene novine F BiH“, broj: 49/05), članka 41. Statuta Općine Usora („Službeni glasnik Općine Usora broj: 5/17), Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu općinskog organa uprave Općine Usora („Službeni glasnik Općine Usora“ broj: 2/18, 4/18 i 10/18) i Odluke o potrebi prijema namještenika u radni odnos, broj: 02-34-51/19 od 04.04.2019. godine, Općinski načelnik Općine Usora objavljuje:

JAVNI OGLAS
za popunu upražnjenih radnih mjesta namještenika u Općini Usora

Zaključen Ugovor o izvođenju radova na Projektu: Sanacija klizišta ''Matići'' i rekonstrukcija lokalne asvaltne prometnice, lokalitet Sivša, općina Usora

IMG 9693Dana 08.05.2019. godine, zaključen je Ugovor o izvođenju radova na Projektu: Sanacija klizišta ''Matići'' i rekonstrukcija lokalne asvaltne prometnice, lokalitet Sivša, općina Usora, između Općine Usora, kao Investitora, koju zastupa Općinski načelnik Zvonimir Anđelić, dipl.ing.građ., i ponuđača ''RIAL-ŠPED'' d.o.o. Doboj Istok koga zastupa direktorica Almira Jahić, dipl.ing.građ. Ugovor je po ovlaštenju direktorice potpisao Elvir Humić, a zaključenju Ugovora su prisustvovali još i pomoćnici Općinskog načelnika Anto Bonić i Dario Katić te predstavnik Nadzora Josip Anđelić. 

Potpisan ugovor za pružanje ugostiteljskih usluga povodom Dana Općine Usora i Dana 110. brigade Hrvatskog vijeća obrane Usora

IMG 9685Usora, 7. svibnja 2019. – U okviru priprema za obilježavanje Dana Općine Usora i Dana 110. brigade Hrvatskog vijeća obrane Usora, nakon provedenog postupka po modeli izravnog sporazuma Općinski načelnik Zvonimir Anđelić i izabrani pružatelj usluga direktor direktor firme ' TOKIĆ BIG – Company d.o.o., Usora' potpisali su ugovor o pružanju ugostiteljskih usluga za prigodni domjenak koji će se održati 15. svibnja u 'Salonu Tokić' povodom ovog obilježavanja značajnih datuma za Općinu Usora.

Posjet dužnosnika Zeničko-dobojske županije i Županijskog odbora HDZ-a Žepačko-bobovačke županije

IMG 9675Usora, 3. svibnja 2019. – Povodom obilježavanja Dana agresije na Hrvatsku zajednicu Usora koji se obilježava 3.svibnja kao sjećanje na dan kada je 3.5.1992. godine izvršena agresija na područje Usore, te je veliki broj Hrvata, zajedno sa ostalim nesrpskim stanovništvom, bio prinuđen napustiti svoje domove kako bi sačuvali živote Usoru su posjetili dužnosnici Zeničko-dobojske županije i Županijskog odbora HDZ-a Žepačko-bobovačke županije i to:

Zaključen Okvirni sporazum o izvođenju radova na održavanju cestovne infrastrukture na području općine Usora

img 9630Dana 03.05.2019. u kabinetu Općinskog načelnika zaključen je Okvirni sporazum o izvođenju radova na održavanju cestovne infrastrukture na području općine Usora. Sporazum je zaključen između Općine Usora, koju zastupa općinski načelnik Zvonimir Anđelić, dipl.ing.građ., kao Naručitelja sa jedne strane i Grupe Ponuditelja: ''DIV Jeleč'' d.o.o. Makljenovac i ''DOBOJPUTEVI'' d.d. Doboj Jug, koju zastupa direktor Dragan Jeleč, sa druge strane kao Izvođača. Sporazum je zaključen za razdoblje od 4 godine a maksimalna vrijednost Okvirnog sporazuma je 485.340,00 KM bez PDV-a.

OMLADINSKA BANKA USORA – POZIVI ZA MLADE 2019

Slika za OB objavuOmladinska banka Usora poziva mlade (17-35 godina) da pišu projekte i svoje biznis ideje do 09.05.2019. godine do 14 sati. Ako imaš ideju i želiš da pokreneš i realizuješ projekte od društvenog značaja, Omladinska banka će te podržati u iznosu od 500 KM do 1.500 KM. Ukupan fond za projekte mladih Usore iznosi 6.065 KM.

Danas u 17 sati potpuna obustava prometa preko mosta na rijeci Usora

93Nakon ispunjenja potrebnih uvjeta vezanih za pripremne aktivnosti Izvođača radova na izgradnji novoga mosta na rijeci Usora, danas u 17:00 sati stupa na snagu višemjesečni režim obustave prometa preko dionice lokalne ceste Tešanjka–Alibegovci-Sivša i staroga mosta te se promet pješaka i vozila ukupne mase do 2,5 tona preusmjerava na privremenu obilaznicu i izgrađeno privremeno premoštenje preko rijeke Usora, most u Jelahu i preko lokalnih cesta na naseljeno mjesto Vila kod Doboja.