Posjeta ministra Seferovića Usori

CestaU petak 04. studenog o.g. u prostorijama općine Usora upriličena je radna posjeta ministra Ministarstva za prostorno planiranje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša Zeničko-dobojskog kantona gosp Raifa Seferović, sa direktorom Direkcije za ceste ZDK gosp. Rasimom Kovač i zastupnikom u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH gosp. Senadom Subašić.

Goste je u svojemu uredu primio Općinski načelnik gosp. Anto Čičak sa svojim suradnicima: gosp. Anto Bonić, pomoćnik načelnika za gospodarstvo i financije i gosp. Dario Katić, stručni savjetnik za upravljanje razvitkom.

Tema sastanka je iznalaženje rješenja za aktualne prometne probleme i potrebe u općini Usora.

 

načelnik Anto Čičak ministar Raif Seferović i direktor Rasim Kovač ministar Raif Seferović sudionici: Seferović_Kovač_Katić_Bonić_Subašić

 

Javni poziv za dodjelu novčane potpore poljoprivrednim proizvođačima

Općinski načelnik je 28.10.2011. godine raspisao, sukladno raspoloživim sredstvima u Prpračunu općine Usora za 2011. godinu Javni poziv za dodjelu novčane potpore poljoprivrednim proizvođačima koji se bave uzgojem krava i junica, a u svrhu ublažavanja posljedica od suše na području općine Usora. 

23. bilten Općine Usora

Izašao je 23. broj Biltena Općine Usora, mjesec ožujak 2008. godine, koji možete da preuzmete sa našega web sajta.

  Adobe Acrobat (PDF), 2,05 MB > Za preuzimanje kliknite na ikonu 10. Bilten Opcine Usora

Sajam općina i gradova jugoistočne Europe NEXPO 2011

U Sarajevu je 10. i 11. ožujka u dvorani „ Huan Antonio Samaran“ (Zetra) održan Sajam općina i gradova jugoistočne Evrope, pod nazivom „Inovativne zajednice za sve“ kako bi se predstavili, podijelili svoje inovativne prakse i uspostavili međusobnu komunikaciju u okviru NALAS-ovog (Mreža asocijacija lokalnih vlasti jugoistočne Evrope) programa „NEXPO - 2011".

Sajam je bio jedinstvena prigoda za predstavnike općina da podijele svoje uspjehe, nauče jedni od drugih, istraže nove tehnologije koje se nude na tržištu i vrate kućama bogatiji u znanju i kontaktima. Pored gradova i općina, na Sajmu su se predstaviti razvojne agencije, nevladine organizacije i poslovne kompanije koje surađuju sa lokalnim zajednicama.

Paralelno sa održavanjem sajma organizirane su konferencije i radionice o temama socijalne uključenosti, efikasnog korištenja energije, urbanog planiranja, održivog turizma, te efikasnog korištenja fondova EU. Organiziran je i kulturni program posvećen raznolikosti.

Učešće je uzelo oko 100 gradova i općina jugoistočne Evrope uz veliki broj zvaničnika iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore, Albanije, Makedonije, Latvije, Bugarske i Turske.

Na Sajmu je se predstavla i Općina Usora sa svojim štandom koji je zakupljen od strane "MDP inicijative" (Projekt razvoja općina) za sve partnerske općine.

Općinu Usora su predstavljali službenici Općine: Anto Bonić i Ivan Katić, pomoćnici Općinskog načelnika i Martin Grujo, stručni suradnik za prostorno uređenje i graditeljsko stambenu djelatnost.

Općina Usora je za tu prigodu pripremila prigodne letke, postere i promotivni brošure usorskih gospodarskih subjekata, koji su odazvali pozivu Općine za dostavu podataka o svim tvrkama, te sa prigodnim ekponatima KUD-a “Izvor” Žabljak.

Predstavnici Općine su sudjelovali i na organiziranim okruglim stolovima. Bila je to i prigoda da se posjetitelji sajma upoznaju sa pogodnostima investiranja u Usoru, mogućnostima pokretanja biznisa u Poduzetničkoj zoni „Žabljak“, sa prirodnim i kulturno-povijesnim znamenitostima Usore.


Razgovori Tešnja i Usore

Općinski načelnik i predsjedvajući Općinskog vijeća Usora, Anto Čičak i Pero Lujić, posjetili su u ponedjaljak, 14 ožujka 2011. godine Općinu Tešanj gdje su ih u istom sastavu primili domaćini- načelnik Fuad Šišić i predsjedatelj OV Esmir Subašić. Razgovarano je o saradnji dvije općine, o otvorenim pitanjima i mogućnostima za poboljšanje saradnje gdje god je to moguće. Dogovoren je nastavak razgovora za 14 dana, a domaćin će biti Općina Usora. foto- sastanak 14.3.2011.)

10. bilten Općine Usora

Izašao je 10. broj Biltena Općine Usora, mjesec ožujak 2008. godine, koji možete da preuzmete sa našega web sajta.

  Adobe Acrobat (PDF), 2,05 MB > Za preuzimanje kliknite na ikonu 10. Bilten Opcine Usora

12. Bilten Općine Usora

Izašao je 12. broj Biltena Općine Usora, mjesec Lipanj 2008. godine, koji možete da preuzmete sa našega web sajta. I na ovaj način Općina je u službi svojih građana, što je moto i cilj izdavanja kako tiskane, tako i ove elektronske verzije Vašega glasila.

 Adobe Acrobat (PDF), 1,99 MB > DOWNLOAD

12 BiltenSvečanost dodjele priznanja Općini Usora

U utorak, 22. srpnja 2008 godine, u vremenu od 12:00 - 13:00 sati u sali za sjednice Oćine Usora održati će se Svečanost dodjele priznanja Općini Usora od strane Misije OESS-a u BiH povodom završetka Programa reforme općinske uprave (MAP) i projekta UGOVOR. Svečanosti će nazočiti visoki zvaničnici Odjela za demokratizaciju Misije OESS-a u BiH, zvaničnici Općine Usora, vijećnici u Općinskom vijeću Usora, predsjednici Mjesnih zajednica, predstavnici medija i drugi gosti.


Dnevni red svečanosti jeOrganization for Security and Co-operation in Europe

Mission to Bosnia and Herzegovina

OPĆINA USORA

Svečanost uručenja priznanja povodom završetka Programa reforme općinske uprave (MAP) i projekta UGOVOR

Zgrada Općine Usora

Utorak, 22. srpnja 2008.

12:00 - 13:00

Dnevni red svečanosti


12:00 - 12:10   Termin za davanje izjava predstavnicima medija

12:10               Otvaranje svečanosti od strane moderatora, gospodična Dijana Komuškić

12:10 - 12:15   Uvodna riječ gosopodina Ante Čička, Načelnika općine Usora, o provedbi Programa reforme općinske uprave i projekta UGOVOR

12:15 - 12:20   Obraćanje gospodina Josipa Krajine, Predsjedavajućeg Općinskog vijeća Usore, o provedbi projekta UGOVOR

12:20 - 12:25  Obraćanje gospođe Arlett Stojanović, Program menadžera Odjela za demokratizaciju Glavnog ureda OESS-a u Sarajevu, o postignućima Općine Usora u provedbi Programa reforme općinske uprave (MAP)

12:25 - 12:30   Obraćanje gospodina Trefora Williamsa, Direktora Odjela za demokratizaciju Misije OESS-a u BiH o postignućima Općine Usora u projektu UGOVOR

12:30 - 12:40   Dodjela priznanja za uspješno završene Program reforme općinske uprave (MAP) i projekat UGOVOR

-          MAP priznanje uručuje gđa. Arlett Stojanović Načelniku Općine Usora

-          UGOVOR priznanje uručuje gdin. Trefor Williams Predsjedavajućem Općinskog vijeća Usore

12:40 - 12:50   Prezentacija postignuća u provedbi Programa reforme općinske uprave (MAP) - gospodin Mato Kulaš i Anto Bonić

12:50 - 13:00   Prezentacija postignuća u provedbi projekta UGOVOR, gospodin Mato Kulaš

13:00               Završetak ceremonije


Nakon završetka ceremonije planiran je i radni sastanak Općinskog načelnika gosp. Ante Čičak sa gosp. Treforom Williamsom, direktorom Odjela za demokratizaciju Glavnog ureda OESS-a u Sarajevu i gospođom Arlett Stojanović, projekt menadžerom u Glavnom uredu.

Donosimo (niže) i zvanične dokumente (izvješća) Misije OESS-a u BiH u kojima su utvrđena postignuća i napredak općinske uprave na temelju kojih je zaključeno da je Općina Usora postigla značajan napredak, rezultate i kvalitet u pružanju javnih usluga,  te u kvalitetnijem korištenju financijskih i ljudskih resursa, provodeći reforme kako u pristupu, spram  potrebama građana, tako i u normativnom uređivanju bitnih pitanja što za rezultat ima učinkovitije i potpunije ostvarivanja prava građana koja su u mjerodavnosti lokalne samouprave. 
Koristimo prigodu da se i ovim putem zahvalimo svim službenicima OESS-a, kako u Terenskom uredu u Doboju, tako i u Terenskom uredu u Zenici, te u Glavnom uredu Odjela za demokratizaciju u Sarajevu, koji su surađivali i sudjelovali sa predstavnicima Općine Usora u ovim višegodišnim procesima i projektima, kao i na pruženim paketima fleksibilne tehničke pomoći, savjetima i obuci, te za razmjenu iskustava i praksi s drugim općinama koje su sudjelovale u projektu UGOVOR i Programu reformi općinske uprave (MAP).

Izvješće povodom uspješnog završetka Programa reforme općinske uprave (MAP) – Općina Usora

Objavljeno: 09.srpnja 2008. >  Adobe Acrobat (PDF), 526 kB > DOWNLOAD

Izvješće povodom uspješnog završetka projekta UGOVOR - Općina Usora

Objavljeno: 02.srpnja 2008. >  Adobe Acrobat (PDF), 614 kB > DOWNLOAD

Dan Općine Usora

Predsjedatelj Općinskog vijeća Općine Usora gosp. Josip Krajina i Općinski načelnik, gosp. Anto Čičak svim građanima Općine Usora upućuju čestikte povod Dana općine Usora, uz želju da zajedničkim naporima, svatko u svom domenu djelovanja i odgovornosti dâ svoj puni doprinos kako bismo stvorili uvjete i stanje da Općina Usora bude područje u kojemu je lijepo živjeti i raditi.

Povodom Dana Općine Usora 15. svibnja o aktualnostima iz Općine Usora prigodne tekstove donosi tjednik „Naša riječ" u broju od utorka 13.05.2008. godine . Te sadržaje možete preuzeti na ovom linku