Usora 22.9.2023. godine – Općinski načelnik Zvonimir Anđelić je u prostorijama Doma zdravlja „prim. dr. Mijo Grgić“ Usora održao radni sastanak sa ravnateljem ove zdravstvene ustanove Jozom Grgićem. Na sastanku su nazočili i djelatnik Doma zdravlja Anto Matić i pomoćnik načelnika Martin Grujo.

Ravnatelj Grgić je upoznao Načelnika o radu Doma zdravlja, potrebama i planovima za naredno razdoblje. U proteklom razdoblju nabavljeno je novo sanitetsko vozilo za potrebe hitne medicinske pomoći u vrijednosti od 153.000,00 KM koje je financirano iz sredstava Doma zdravlja u iznosu od 119.345,00 KM i sredstava Ministarstva zdravstva Zeničko dobojskog kantona u iznosu od 33.655,00 KM.

Dodatnom opremanju Doma zdravlja pomogla su i poduzeća: GMC group d.o.o. Usora, Imaco systemtecnik d.o.o. Usora, Katić d.o.o. Usora, Farmavita d.o.o. Sarajevo i Inel d.o.o. Mostar koja su u proteklom razdoblju Domu zdravlja „prim. dr. Mijo Grgić“ Usora donirala vrijednu medicinsku opremu i uređaje, te im se ravnatelj i ovim putem zahvalio. Iskorištena je prigoda, te su izrečene riječi zahvale i svim ranijim donatorima, udrugama i pojedinicima, kako lokalnim, tako i onima iz inozemstva koji su od vremena pojave virusa Covid-19 pa do danas svojim prilozima i donacijama pomagali rad Doma zdravlja „prim. dr. Mijo Grgić“ Usora.

Ravnatelj Grgić informirao je Načelnika i o statusu nabave novog rengen aparata procijenjene vrijednosti 200.000,00 KM, za čiju nabavu je sredstva osiguralo Ministarstvo zdravstva Zeničko-dobojskog kantona. Naime, ovaj postupak javne nabave  je zbog žalbe trenutno zaustavljen ali se ubrzo očekuje rješavanje po žalbi i okončanje postupka kako bi, u što skorije vrijeme, korisnici ovu uslugu mogli dobiti u prostorijama Doma zdravlja „prim. dr. Mijo Grgić“ Usora.