Dana 9.12.2022. godine Općinski načelnik Zvonimir Anđelić je održao radni sastanak sa predstavnicima Mjesne zajednice Sivša koja i ove godine, predvodi organizaciju kulturno-zabavne manifestacije "ADVENT U SIVŠI". Sastanku su ispred organizatora nazočili predsjednik vijeća MZ Sivša, Pero Nikić te član vijeća i organizacijskog odbora Danijel Artmagić.

Središnja tema sastanka kao i povod njegovom održavanju je organizacija manifestacije koja je svojim sadržajem kao i razdobljem trajanja ove godine znatno bogatija u odnosu na prethodnu godinu. Aktivnosti na pripremi događaja su u punom jeku a u iste  su pored Mjesne zajednice Sivša uključeni i JU Opća knjižnica Usora i JP Radio Usora.
Ovogodišnji, 15 dnevni Program manifestacije obuhvaća između ostaloga i: klizanje na ledu, kulturno - zabavni program za sve uzraste, kuhano vino te blagdanske gastro delicije.

Ponosno se ističe kako je Advent u Sivši otvoren za sve ljude dobre volje. Ovdje su svi dobrodošli bez obzira na nacionalnu, vjersku ili bilo koju drugu pripadnost.

Ova manifestacija, kako ističu iz MZ Sivša, živi na krilima entuzijazma i želje zajednice da iskaže svoj urbani duh i priredi jedan značajan događaj.  Za to su naravno potrebna i značajna financijska sredstva. Ova prilika koristi se da se uputi zahvala svima koji na bilo koji način već pomažu ili su pomogli organizaciju i održavanje ovog događaja ali i da se pozovu svi oni koji to još nisu učinili a žele pomoći.  

Podršku organizaciji manifestacije dati će i općina Usora i to u vidu financijske potpore. Obzirom kako ove godine neće biti organiziran “Božićni domjenak” odlučeno je da se za to predviđena Proračunska sredstva preusmjere u organizaciju ove kulturno-zabavne manifestacije.