Vlada FBiH je usvojila Odluku o proglašenju stanja nesreće prouzrokovane pojavom COVID-19 i donijela mjere podrške proljetnoj sjetvi, s ciljem povećanja obima poljoprivredne proizvodnje i sigurnosti prehrane stanovništva Federacije BiH.

 

Ovim putem pozivamo poljoprivredne proizvođače sa područja Općine Usora, koji su upisani u Registar poljoprivrednih gospodarstavaili Registar klijenata a koji planiraju obaviti proljetnu sjetvu, da do 17. 4. 2020. godine dostave prijavu proljetne sjetve. 

 

Oni poljoprivredni proizvođači koji nisu upisan u RPG, a zasnovat će proljetnu sjetvu upis mogu izvršiti u Službi za gospodarstvo i financije općine Usora do 30. 4. 2020. godine.

 

Prijava za sačinjavanje preliminarne liste potencijalnih korisnika za proljetnu sjetvu se može obaviti putem telefona broj 032 889 047 ili 032 899 447,  počev od 8. 4. 2020. godine u vremenu od 9.00 do 13.00 sati, ili popunjavanjem prijavnog lista elektronskim putem.

 

U prijavi je potrebno naznačiti ime i prezime korisnika, broj iz RPG-a ili RK-a, kulturu koja će se zasijati sa površinom iste, lokaciju i iznos prihvatljivih troškova za obavljanje sjetve. 

Prihvatljivi troškovi za proljetnu sjetvu u tekućoj godini su troškovi nabave sjemena, mineralnih gnojiva i zaštitnih sredstava za sjetvu / sadnju silažnog i merkantilnog kukuruza, heljde i svih povrtlarskih kultura. Poljoprivrednik će troškove dokazati dostavom fiskalnog računa o izvršenoj kupovini.

 

Maksimalan iznos poticaja koji može ostvariti jedan korisnik iznosi 1.000, 00 KM.

 

Obrazac za prijavu  proljetne sjetve se može preuzeti na poveznici ispod.

Preuzmite:
1. prijavni-obrazac-za-proljetnu-sjetvu