Radna posjeta ministarstvu u Zenici i općini Usora

most travanj1Zenica, 12.04 i Usora 16.04. - Prema zaključku Općinskog vijeća kojim se usvajaju izmjene Odluke o pristupanju izradi prostornog plana općine Usora, u dijelu koji uređuje pitanja načina izbora nositelja izrade Prostornog plana općine Usora, a kojim se omogućava potpisivanje Protokola sa Zavodom, odn. Ministarstvom za prostorno uređenje ZDK o izradi prostornog plana općine Usora, uz ostvarivanje značajnih ušteda za općinski proračun, Općinski načelnik Ilija Nikić je u petak 12.04. zajedno sa predsjedateljem Općinskog vijeća Ivom Suvala i pomoćnikom Antom Bonić bio u radnoj posjeti u Ministarstvu za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okolice kod ministra Raifa Seferović.

Izrada Plana protuminskog djelovanja

pazi mineUsora, 10.04.2013. - Jučer su u radnoj posjeti općini Usora bili predstavnici Centra za uklanjanje mina (BH MAC),Terenski ured Tuzla i to Irfan Pehlić, šef ureda, te Nedžad Kukuruzović i Ranko Petričević koji su održali sastanak sa Općinskim načelnikom Ilijom Nikić, Antom Bonić, pomoćnikom načelnika i Mariom Pranjić, stručnim suradnikom i novoimenovanim Koordinatorom za deminiranje.

Cilj radne posjete je informiranje predstavnika općine Usora o Operativnom planu Terenskog ureda Tuzla za 2013. godinu, koji uključuje i izradu Plana protuminskog djelovanja za općinu ugoženu minama, tj. za općinu Usora. Plan protuminskog djelovanja za općinu Usora je dokument koji na sistematičan način prezentira stanje vezano za

Izrada projekta prometne signalizacije i odluke o prometu na području općine Usora

akif smailhodzicUsora, 03.04.2013. - U uredu Općinskog načelnika Ilije Nikić održan je jučer sastanak sa gosp. Akifom Smailhodžić iz Zenice, kojemu je  nazočio i Anto Bonić, pomoćnik načelnika za gospodarstvo i financije.

 

Smailhodžić je ovlašteni prometni stručnjak za izradu projekata iz oblasti prometa i regulacije prometa. 

Omladinska banka Usora

omladinska banka7Usora, petak 22.03.2013. - Potpisana je deklaracija MOBA (Mreže omladinskih banaka u BiH) od strane Općinskog načelnika Ilije Nikić i Ive Petrović, kao koordinatora Omladinske banke Usora, te izmjene i dopune Pravilnika Omladinske banke od strane članova Odbora Omladinske banke i načelnika.

Na potpisivanju su sudjelovali, osim članova odbora i načelnika, i koordinatorica za Omladinsku banku Usora ispred Fondacije Mozaik Armela Ramić i koordinator ispred Opcine Usora Boro Glamatović.

Hrvatski predsjednik u Kraljevoj Sutjesci: Franjevci u BiH čuvaju baštinu Europe

dsc01865Kraljeva Sutjeska, srijeda 20.03.2013. - Predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović danas je posjetio Franjevački samostan u Kraljevoj Sutjesci, nacionalni spomenik kulture Bosne i Hercegovine. Predsjednik je u pratnji gvardijana fra Zorana Jakovića, veleposlanika RH u BiH Tončija Staničića, kustosa muzeja fra Stjepana Duvnjaka, te mnogih drugih uvaženih gosta obišao samostansku crkvu Sv. Ivana Krstitelja,  knjižnicu i muzej.

Posjeta predstavnika REZ Agencije općini Usora

rezOpćinu Usora posjetili su Ismet Sarajlić, direktor REZ Agencije iz Zenice, Marela Zdenac, rukovodilac Sektora za regionalnu podršku i Mirko Čičak iz istog sektora REZ-a. Goste su primili i sa njima razgovarali Općinski načelnik Ilija Nikić, Anto Bonić, pomoćnik Općinskog načelnika za gospodarstvo i financije i Dario Katić, stručni savjetnik za upravljanje razvitkom. 

Radni sastanak u Zavodu zdravstvenog osiguranja ZDK

zzozdkZenica, srijeda 06.03.2013. - Općinski načelnik Ilija Nikić je zajedno sa ravnateljem Doma zdravlja Usora dr. Mijom Grgić i pomoćnikom ravnatelja za financije Josipom Lukić nazočio radnom sastanku u Zavodu zadravstvenog osiguranja Zeničko-dobojske županije u Zenici. Na sastanku sa direktorom Zavoda gosp. Senaidom Begićem razgovaralo se o financiranju rada Doma zdravlja Usora, odnosno mogućnostima poboljšanja materijalnih / financijskih uvjeta rada u ovoj zdravstvenoj ustanovi.Načelnik općine Teslić dr. Miličević u radnoj posjeti općini Usora

dr milicevicUsora, utorak, 05.03.2013. - Općinski načelnik Ilija Nikić ugostio je načelnika općine Teslić dr. Milana Milčević. Održani radni sastanak načelnika Usore i Teslića početak je izravne suradnje ovih dviju općina na svim dodirnim točkama i pitanjima za koje se ukaže potreba. Napominjemo i ranije je bilo kontakata i određenih oblika suradne ovih dviju općina na marginama drugih događaja ili na razinama suradnika načelnika, a ovo je prva zvanična posjeta jednoga načelnika drugoj Općini.

Delegacija ZDK u posjeti Usori

zdk ba1Usora, 22.02.2013. - Premijer Zeničko-dobojske županije Fikret Plevljak u pratnji ministara Mirka Trifunovića, Romane Brkić, Raifa Seferovića i Rifata Delića posjetio je, u petak, Općinu Usora, gdje su razgovarali sa načelnikom Ilijom Nikićem, predsjedateljem Općinskog vijeća Ivom Suvala i pomoćnicima načelnika Antom Bonić i Martinom Grujom