Početak radova na rekonstrukciji ceste u Sivši

Vezana vijest: Rekonstrukcija ceste u središtu Sivše

dobojputeviNakon što je Općinski načelnik Anto Čičak u sjedištu Fondacije"OdRaz" u Sarajevu u četvrtak 27.09.2012. godine potpisao Ugovor sa odarbranim izvođačem radova "Dobojputevi" d.d. Doboj Jug, danas je ovaj izvođač radova, u nazočnosti Nadzornog organa, iz firme "Fninvest" Maglaj" i službenika općine Usora uveden u posao.
Prema dogovoru, sa radovima se kreće u ponedjeljak 08.10.2012. godine
Podjećamo, riječ je o rekostrukciji dijela lokalne prometnice u Sivši, počev od ulazne kapije ispred Osnovne škole "Ivan fra Frano Jukić" pa do središta Sivše, odnosno do kraja prodajnog objekta "Konzum" u Sivši.

Poboljšanje vodopskrbe

vodaOpćinski načelnik Anto Čičak je danas 05.10.2012. godine, nakon uspješno provedenog postupka javne nabave potpisao sa firmom „DIV JELEČ“ d.o.o. Makljenovac, općina Usora ugovor za realizaciju projekta "Vodozahvat za obogaćivanje izvorišta Ularice i Makljenovac".

Riječ je o projektu koji se financira sredstvima Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i kojim će se u sušnim razdobljima osigurati dovoljne količine pitke vode za naseljena mjesta Makljenovac, Ularice i Bejići. 

Zimsko održavanje cesta

zimskoodrzavanjeOpćina Usoraj je jučer 04.10.2012. godine potpisala Okvirni sporazum o uvjetima i načinu izvođenja radova zimskog održavanja lokalnih cesta na području općine Usora za razdoblje 15.11.2012. godine do 15.03.2015. godine i Ugovor o zimskom održavanju cesta za sezonu 2012./2013. godina sa firmom „DIV JELEČ“ d.o.o. Makljenovac, općina Usora  ukupne duljine 55,82 km.

Oproštajna utakmica Markana Artmagić za NK Proleter Makljenovac

6Markan Artmagić je odigrao u nedjelju 09. rujna 2012. godine svoju posljednju - oproštajnu utakmicu za NK "Proleter" iz Makljenovca za kojega je nastupao posljednjih 5 sezona.

Napominjemo da je Markan jedan od najboljih strijelaca NK "Proleter", te da je u 100 službenih utakmica postigao 49 golova.

Rječi zahvale, uz prigodni dar, Markanu Artmagić u ime NK "Proleter" uputili su Josip Krajina i Mario Pranjić. 

Pozivnica na 5. Usorsko prelo

pozivnica zkukPoštovani,

zastavamčast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas na 5. usorsko prelo koje će se održati 29. rujna 2012. godine u restoranu "Ćurak" u Rugvici sa početkom u 20,00 sati.

U programu će nastupiti izvorna grupe, kao i kulturno-umjetnička društva.

Radujemo se Vašemu dolasku.

Molimo Vas svoj dolazak potvrdite najkasnije do 24. rujna 2012. godine.

Ivan Rajkovača, predsjednik ZKUK (099 23 89 500)   i Mato Rajkovača, predsjednik NO ZKUK (099 33 20 934)

Rekonstrukcija ceste u središtu Sivše

project3Nakon apliciranja općine Usora sa više projekata kod Fondacije za održivi razvitak OdRaz i odluke Upravog odbora o prihvatanju projekta Rekonstrukcije dijela lokalne ceste u središtu naseljenog mjesta Sivša upriličena je 27. srpnja 2012. godine posjeta predstavnika ove Fondacije općini Usora, te je nakon uvida u stanje ceste i razgovora sa načelnikom Antom Čičak i njegovim suradnicima dogovoreno kompletiranje potrebne projektne i druge dokumentacije u cilju raspisivanja tendera za izbor izvođača radova. Pored lošeg stanja ove prometnice, razlog za odabir ovoga projekta je i u činjenici da je riječ o općinskom središtu, odnosno administrativnom sjedištu općine Usora i velikoj frekvenciji vozila i pješaka.

 

Izrada projekta mosta na rijeci Usora

most2Prigodom posjete ministra Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša Zeničko-dobojske županije Raifa Seferovića sa direktorom Direkcije za ceste ZDK gosp. Rasimom Kovač općini Usora, upriličenoj od 04. sudenog 2011. godine, dogovorene su pored drugih i aktivnosti vezane za izradu projektne dokumentacije za novi most na rijeci Usora. 

Zaključkom Općinskog vijeća općine Usora broj: 01-05-21/12 od 06.02.2012. godine određena je lokacija mosta koji će se projektirati i graditi na rijeci Usora na lokalitetu 'Plinara'.

Obavijest o isplati poticaja poljoprivrednim proizvođačima

160-kukuruzObavještavamo sve poljoprivredne proizvođače sa područja općine Usora kojima je odobren općinski novčani poticaj prema Programu novčanih poticaja za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje u 2012 godini, za zasijane površine poljoprivrednog zemljišta poljoprivrednim kulturama – pšenica i kukuruz, da će se isplata novčanih poticaja izvršiti 11.09.2012. godine, a prema rješenjima o isplati općinskih novčanih poticaja  koja će biti dostavljena putem pošte.
                                                         

                                                                                                   Služba za gospodarstvo i financije
                                                                                                     Anto Bonić, pomoćnik načelnika 

Uspješno je provedena ekološka akcija Let's do it Usora

393426 390828824305949_1292368152_nDana 09. rujna 2012, u sklopu projekta »Let's Do It - očistimo zemlju za 1 dan« održana je najveća ekološka volonterska akcija na području općine Usore.

Radi promoviranja ekološke svijesti kod građana općine Usora utemeljen je Lokalni tim Let's do it Usora, a glavni koordinatori su bili studenti Blaženka Jeleč i Pero Nikić.

Akciju je podržalo 180 volontera u sljedećim mjesnim zajednicama: Sivša, Žabljak, Alibegovci, Makljenovac, Omanjska, Jeleči-Filipovići, a na poticaj ovoga Lokalnog tima odazvali su se i mještani Blaževaca u općini Tešanj.