Pijetet za blagdan Svih svetih i Dušni dan

1I ove godine 1. i 2. studenog vjernici su se posebno sjetili i u duhu povezivanja sa svojim pokojnicima posjetili su grobove svojih najmilijih na blagdan Svih svetih i Dušni dan. Nije to tek uspomena, nego i vjera u prekogrobni život i Božju nagradu, što daje pravi smisao ovim danima i onomu što smo u njima činili.

Blagdan Svih svetih i Dušni dan

blagdan svih_svetihPrema aktu Općinskog načelnika općine Usora blagdan Svih svetih 01.studenog 2012.godine (četvrtak) je neradni dan za organe uprave, druge institucije, ustanove i javna poduzeća na području općine Usora. Petak na Dušni dan, 02. studenog 2012., je radni dan. Gospodaski subjekti, obtnici, ugostitelji i trgovci svoje radno vrijeme mogu odrediti sukladno svojim aktima i vrijedećim propisima.

 

Utvrđeni su rezultati lokalnih izbora u Usori

hvala usoroSredišnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine utvrdilo je sve rezultate lokalnih izbora za općinu Usora, koji su provedeni 07. listopada 2012. godine i isti su objavljeni na službenim stranicama SIP-a BiH.

Objavljeni rezultati trenutno imaju status utvrđenih rezultata, jer od 23. listopada političke stranke imaju mogućnost u roku od tri dana izjaviti prigovor i zahtjev za ponovno brojanje. Nije nam poznato da sudionici izbora u Usori imaju ozbiljnijih primjedbi na rezultate, tako da i eventualni zahtjev za ponovno brojanje neće u bitnom promijeniti objavljene rezultate općinskih izbora u Usori.

Prema glasovanju usorskih građana i utvrđenim rezultatima za izbor Općinskog načelnika općine Usora, u narednom četvorogodišnjem mandatu načelnik je gosp. Ilija Nikić, nominiran ispred Hrvatske demokratske zajednice 1990. Budući da ti rezultati nisu bili upitni ni nakon samih izbora, novi Općinski načelnik gosp. Ilija Nikić zahvalio je se usorskim biračima sa porukom 'Hvala Usoro' na nekoliko većih plakata postavljenih u Usori. 

Završena rekonstrukcija stambenog objekta Kate Džido iz Omanjske

1aDana 12.10.2012. godine stručna Komisija je izvršila tehnički pregled i prijem radova koji se odnosi na rekonstrukciju stambenog objekta Kate Džido iz Omanjske.
 
Izvođač radova je je firma "Miko Komerc" doo iz Kalesije, a tehničkom prijemu ispred izvođača radova je nazočio direktor firme Muhamed Hadžić, dok su kao Nadzorni organ ispred Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica sudjelovali Meliha Krpić i Enver Baručija, te Mario Pranjić, kao koordinator na projektu ispred općine Usora.

Ključ u ruke obnovljene kuće za vlasnike je primio Marijan Džido, brat poginulog usorskog branitelja Joze Džide 'Zubera'.

Obavijest o obvezi prijavljivanja proizvodnje u poljoprivredi klijenata koji očekuju novčanu potporu u narednoj 2013. godini

1pc5a1enicaObavještavaju se sve zainteresirane fizičke i pravne osobe - klijenti da je člankom 13. Zakona o novčanim potporama u poljoprivredi i ruralnom razvitku (“Službene novine Federacije BiH”, broj 42/10) i člankom 6. Pravilnika o načinu i uvjetima ostvarenja novčane potpore po modelu poticaja proizvodnji (“Službene novine Federacije BiH”, 84/12) propisano da su “klijenti” (fizičke i pravne osobe koje žele ostvariti pravo na  novčanu potporu u poljoprivredi i ruralnom razvitku na području Federacije i koje su kao takve upisane u Registar klijenata) u 2013. godini dužni izvršiti prijavu proizvodnje najkasnije do 15. studenog tekuće godine - mjerodavnom kanatonalnom ministarstvu, odnosno svojoj općini - Službi za gospodarstvo i financije općine Usora.

 

Usora je izabrala novog Općinskog načelnika

1U općini Usora provedeni su, kao i cijeloj BiH izbori za lokalnu samoupravu. Od Općinskog izbornog povjerenstva, predsjednik OIP-a - gosp. Martin Grujo, dobili smo privremene, nepotpune i neslužbene podatke o rezultatima za izbor Općinskog načelnika. Izborno povjerenstvo BiH redovito objavljuje upotpunjene i obrađene rezultate na web stranici www.izbori.ba/.

Prema glasovanju i političkoj volji usorskih birača novi Općinski načelnik općine Usora u narednom četvorogodišnjem mandatu je gosp. Ilija Nikić, nominiran ispred Hrvatske demokratske zajednice 1990