Potpisan je ugovor za obnovu kuće Kati Džido

1Na temelju Odluke o izboru korisnika donacije rekonstrukcija i obnova individualnih stambenih jedinica po sistemu "ključ u ruke" sa pozicije "Transfer za raseljene osobe i povratnike" utvrđenih proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica, danas je u zgradi općine Usora potpisan ugovor o obnovi stambenog objekta između Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, općine Usora i Kate Džido iz Omanjske, vlasnice stambenog objekta.

Ilinske športske igre i Spranjski susreti 2012

Ljetna ponuda vjerskih, kulturnih i sportskih događanja u Usori, nakon Dana Hrvatske kulture (Sivša), Obljetnice "Bitke na Putnikovom Brdu" (Makljenovac), nastavljaju se Ilinskim športskim igrama u Ularicama, te Srpanjskim susretima u Žabljaku.

Na plakatima (klikom na sličicu) možete vidjeti sadržaj i termine nastupajućih događaja. DOBRODOŠLI.

ilinskeigre2012                       mzzabljak plakat2012

Ujedno najavljujemo i Spomen turnir "Ante Blažević - Polje" koji se održava u Omanjskoj 04. i 05. kolovoza 2012. godine.

Ilinske športske igre u Ularicama - cjeloviru Fotogaleriju sa opisima, komentarima, nastupima, sudionicima i športskim rezultatima možete vidjeti i pročitati na ovoj Facebook stranici općine Usora (www.facebook.com/Opcina).

Srpanjske susrete u Žabljaku - Fotogaleriju i događaje, sudionike, opise i dr. možete vidjeti i pročitati na ovoj Facebook stranici općine Usora (www.facebook.com/Opcina).

Federalna televizija od dopisnika Muhameda Čabrić 

Obilježavanje obljetnice "Bitke na Putnikovom Brdu"

veterani makljenovac_12Organizacijski odbor XIV Spomen turnira veterana, Makljenovac 2012. organizira i poziva na prigodno obilježavanje 20. obljetnice "Bitke na Putnikovom Brdu" koja je bila 12. srpnja 1992. godine.

Dana 14. i 15. srpnja 2012. godine MZ Makljenovac organizira obilježavanje obljetnice "Bitke na Putnikovom Brdu" prigodnim programom:

14. srpnja 2012, Subota

  • od 10.00 do 11.00 sati - Obilazak Spomen obilježja i polaganje vijenaca poginulim braniteljima,
  • od 16.00 do 16.30 sati - Otvaranje TUTRNIRA VETERANA u velikom nogometu na Stadionu "Plaža", Makljenovac
  • od 17.00 do 23.00 sati - Odigravanje utakmica sudionika turnira (prvi krug)
  • od 20.00 do 20.30 sati - Revijalna utakmica nogometnih veterana 50+  Udruga PRSTEN - NK "PROLETER"
  • od 18.00 do 24.00 sati - Cjelovečernji glazbeni program izvorne grupe BRAĆE ILIJE I MARKO BEGIĆ

 

15. srpnja 2012, Nedjelja

Interna i eksterna komunikacija

komunikacija1U konferencijskoj dvorani Motela "Split" u Žabljaku, u organizaciji Misije OESS-a u BiH, Terenski ured Zenica, 27.06.2012. godine od strane Mirhunise Bektaš i Dragana Vuković, službenika OESS-a, održana je za  vijećnike u Općinskom vijeću Usora, općinske organe uprave, predstavnike javnih poduzeća i mjesnih zajednica prezentacija - radionica na temu "Interna i eksterna komunikacija". 

Cilj radionice je da ukaže na sve elemente i mogućnosti unapređenja komunikacije u lokalnoj samoupravi između različitih razina odlučivanja i svih aktera u društvenoj zajednici. 

Ministar Bošnjak uručio certifikate za samostalno privređivanje

Udruga žena Polaznicama Udruge žena “Sunce” iz Usore, koje su uspješno završile edukaciju na temu "Osposobljavanje žena sa samostalno privređivanje" jučer je u prostorijama Općine Usora kantonalni ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, Bojan Bošnjak, na prigodnoj svečanosti, uručio certifikate o uspješnom osposobljavanju za samostalno privređivanje. Ovu edukaciju proveli su stručnjaci iz Poljoprivredne stručne službe Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Zeničko-dobojskog kantona, te  stručnjaci za oblast marketinga i poduzetništva iz Regionalne razvojne agencije - REZ iz Zenice.

Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda

uredjaj preciscavanjeSastanak predstavnika tri susjedne općine: Doboj-jug, Tešanj i Usora sa predstavnikom Fonda za zaštitu okoliša FBiH održan je 26.06.2012. godine u prostorijama općine Doboj Jug.

Tema sastanka bile su aktivnosti na projektiranju, odnosno definiranju projektnog zadatka za izradu Studije izvodljivosti za izgradnju zajedničkog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda za područje tri susjedne općine: Tešanj, Doboj Jug i Usora.

Susret načelnika općina otvorio prostor za suradnju

Sastanak načelnikaPoznato je da je u svim sredinama sve veći problem zagrijavanje prostora, stambenih i gospodarskih objekata, posebice u zimskom razdoblju. Na jednoj strani neke lokalne zajednice na primjer poput Doboja raspolažu sa viškovima toplinske energije iz gradske toplane, dok se na drugoj strani javlja problem nedostatka ovih kapaciteta, tako da su građani prinuđeni da grade kućne mini kotlovnice što povećava troškove po kućne budžete, ali i znatno zagađuje okoliš.