Razgovori Tešnja i Usore

Općinski načelnik i predsjedvajući Općinskog vijeća Usora, Anto Čičak i Pero Lujić, posjetili su u ponedjaljak, 14 ožujka 2011. godine Općinu Tešanj gdje su ih u istom sastavu primili domaćini- načelnik Fuad Šišić i predsjedatelj OV Esmir Subašić. Razgovarano je o saradnji dvije općine, o otvorenim pitanjima i mogućnostima za poboljšanje saradnje gdje god je to moguće. Dogovoren je nastavak razgovora za 14 dana, a domaćin će biti Općina Usora. foto- sastanak 14.3.2011.)

10. bilten Općine Usora

Izašao je 10. broj Biltena Općine Usora, mjesec ožujak 2008. godine, koji možete da preuzmete sa našega web sajta.

  Adobe Acrobat (PDF), 2,05 MB > Za preuzimanje kliknite na ikonu 10. Bilten Opcine Usora

12. Bilten Općine Usora

Izašao je 12. broj Biltena Općine Usora, mjesec Lipanj 2008. godine, koji možete da preuzmete sa našega web sajta. I na ovaj način Općina je u službi svojih građana, što je moto i cilj izdavanja kako tiskane, tako i ove elektronske verzije Vašega glasila.

 Adobe Acrobat (PDF), 1,99 MB > DOWNLOAD

12 BiltenSvečanost dodjele priznanja Općini Usora

U utorak, 22. srpnja 2008 godine, u vremenu od 12:00 - 13:00 sati u sali za sjednice Oćine Usora održati će se Svečanost dodjele priznanja Općini Usora od strane Misije OESS-a u BiH povodom završetka Programa reforme općinske uprave (MAP) i projekta UGOVOR. Svečanosti će nazočiti visoki zvaničnici Odjela za demokratizaciju Misije OESS-a u BiH, zvaničnici Općine Usora, vijećnici u Općinskom vijeću Usora, predsjednici Mjesnih zajednica, predstavnici medija i drugi gosti.


Dnevni red svečanosti jeOrganization for Security and Co-operation in Europe

Mission to Bosnia and Herzegovina

OPĆINA USORA

Svečanost uručenja priznanja povodom završetka Programa reforme općinske uprave (MAP) i projekta UGOVOR

Zgrada Općine Usora

Utorak, 22. srpnja 2008.

12:00 - 13:00

Dnevni red svečanosti


12:00 - 12:10   Termin za davanje izjava predstavnicima medija

12:10               Otvaranje svečanosti od strane moderatora, gospodična Dijana Komuškić

12:10 - 12:15   Uvodna riječ gosopodina Ante Čička, Načelnika općine Usora, o provedbi Programa reforme općinske uprave i projekta UGOVOR

12:15 - 12:20   Obraćanje gospodina Josipa Krajine, Predsjedavajućeg Općinskog vijeća Usore, o provedbi projekta UGOVOR

12:20 - 12:25  Obraćanje gospođe Arlett Stojanović, Program menadžera Odjela za demokratizaciju Glavnog ureda OESS-a u Sarajevu, o postignućima Općine Usora u provedbi Programa reforme općinske uprave (MAP)

12:25 - 12:30   Obraćanje gospodina Trefora Williamsa, Direktora Odjela za demokratizaciju Misije OESS-a u BiH o postignućima Općine Usora u projektu UGOVOR

12:30 - 12:40   Dodjela priznanja za uspješno završene Program reforme općinske uprave (MAP) i projekat UGOVOR

-          MAP priznanje uručuje gđa. Arlett Stojanović Načelniku Općine Usora

-          UGOVOR priznanje uručuje gdin. Trefor Williams Predsjedavajućem Općinskog vijeća Usore

12:40 - 12:50   Prezentacija postignuća u provedbi Programa reforme općinske uprave (MAP) - gospodin Mato Kulaš i Anto Bonić

12:50 - 13:00   Prezentacija postignuća u provedbi projekta UGOVOR, gospodin Mato Kulaš

13:00               Završetak ceremonije


Nakon završetka ceremonije planiran je i radni sastanak Općinskog načelnika gosp. Ante Čičak sa gosp. Treforom Williamsom, direktorom Odjela za demokratizaciju Glavnog ureda OESS-a u Sarajevu i gospođom Arlett Stojanović, projekt menadžerom u Glavnom uredu.

Donosimo (niže) i zvanične dokumente (izvješća) Misije OESS-a u BiH u kojima su utvrđena postignuća i napredak općinske uprave na temelju kojih je zaključeno da je Općina Usora postigla značajan napredak, rezultate i kvalitet u pružanju javnih usluga,  te u kvalitetnijem korištenju financijskih i ljudskih resursa, provodeći reforme kako u pristupu, spram  potrebama građana, tako i u normativnom uređivanju bitnih pitanja što za rezultat ima učinkovitije i potpunije ostvarivanja prava građana koja su u mjerodavnosti lokalne samouprave. 
Koristimo prigodu da se i ovim putem zahvalimo svim službenicima OESS-a, kako u Terenskom uredu u Doboju, tako i u Terenskom uredu u Zenici, te u Glavnom uredu Odjela za demokratizaciju u Sarajevu, koji su surađivali i sudjelovali sa predstavnicima Općine Usora u ovim višegodišnim procesima i projektima, kao i na pruženim paketima fleksibilne tehničke pomoći, savjetima i obuci, te za razmjenu iskustava i praksi s drugim općinama koje su sudjelovale u projektu UGOVOR i Programu reformi općinske uprave (MAP).

Izvješće povodom uspješnog završetka Programa reforme općinske uprave (MAP) – Općina Usora

Objavljeno: 09.srpnja 2008. >  Adobe Acrobat (PDF), 526 kB > DOWNLOAD

Izvješće povodom uspješnog završetka projekta UGOVOR - Općina Usora

Objavljeno: 02.srpnja 2008. >  Adobe Acrobat (PDF), 614 kB > DOWNLOAD

Dan Općine Usora

Predsjedatelj Općinskog vijeća Općine Usora gosp. Josip Krajina i Općinski načelnik, gosp. Anto Čičak svim građanima Općine Usora upućuju čestikte povod Dana općine Usora, uz želju da zajedničkim naporima, svatko u svom domenu djelovanja i odgovornosti dâ svoj puni doprinos kako bismo stvorili uvjete i stanje da Općina Usora bude područje u kojemu je lijepo živjeti i raditi.

Povodom Dana Općine Usora 15. svibnja o aktualnostima iz Općine Usora prigodne tekstove donosi tjednik „Naša riječ" u broju od utorka 13.05.2008. godine . Te sadržaje možete preuzeti na ovom linku