Akreditiranje izbornih promatrača

sipSarajevo, 24.08.2012.godine – Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine obavještava sve političke subjekte ovjerene za sudjelovanje na Lokalnim izborima 2012. godine i udruge da je krajnji rok za podnošenje zahtjeva za akreditiranje političkih subjekata i udruga 30 dana prije dana održavanja izbora, dakle, zaključno sa 06.09.2012. godine. 

Ovjerene kandidacijske liste za sudjelovanje na lokalnim izborima 2012.

ovjerene kadidacijske_liste_2012_usoraSarajevo,16.08.2012.godine – Središnje izborno povjerenstvo BiH danas je donijelo odluku o objavljivanju ovjerenih kandidacijskih listi za sudjelovanje na Lokalnim izborima koji se održavaju 07. listopada 2012. godine.

Liste su objavljene u utorak, 21.08.2012. godine u službenim glasilima, dnevnim novinama („Dnevni Avaz“, „Nezavisne novine“ i „Dnevni list“) i internet stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, www.izbori.ba 

183 - USORA / УСОРА - izvadak za Općinu Usora

OVJERENE KANDIDACIJSKE LISTE ZA SUDJELOVANJE NA LOKALNIM IZBORIMA KOJI SE ODRŽAVAJU 07.LISTOPADA 2012. GODINE (sve liste za BiH)


Spisak dužnika za komunalne usluge

duznici jkp_06082012_page_01aJavno komunalno poduzeće "Usora" d.o.o. Sivša, uz suglasnost Skupštine JKP, objavljuje Spisak dužnika na dan 06.08.2012. godine za neplaćene usluge prema JKP "Usora", koje se odnose uglavnom na potrošnju vode za piće i odvoz smeća.

Spisak je generiran automatski, selekcijom dužnika preko 100,00 KM duga. Ukupno neplaćena dugovanja korisnika prema JKP "Usora" iznose 126.215,80 KM što u velikoj mjeri ugrožava novčane tokove i stabilno poslovanje ovoga javnog poduzeća koje odgovorno izvršava komunalne poslove koji su im povjereni.

U cilju zaštite korisnika koji redovito izmiruju svoje obveze, zaštite i očuvanja stabilnog poslovanja ove javne službe  Javno komunalno poduzeće će narednih dana pristupiti primjeni svih zakonskih mjera prema neurednim korisnicima, uključujući i mjeru uskraćivanja pojedinih komunalnih usluga i isključivanje sa distributivne vodovodne mreže, uz nastavak utuživanja za neplaćene obveze.

JKP ponovo poziva građane - korisnike usluga na izmirenje svojih obveza jer time smanjuju i sebi moguće buduće sudske i druge troškove.

Sporazum pet općina

sporazum nacelnici_2Načelnici općina Doboj - Obren Petrović, Doboj Jug - Džavid Aličić, Doboj Istok - Mehmed Mehinović, Usora - Anto sporazum nacelnici_1Čičak i Tešanj - Fuad Šišić potpisali su danas Sporazum o međusobnoj suradnji.

 

Ljeto u Omanjskoj

omanjskaMZ Omanjska poziva Vas na kulturno-sportsku manifestaciju LJETO U OMANJSKOJ od 03-05. kolovoza 2012. godine.
Prema programu manifestacije koji možete vidjeti na plakatu lijevo, organizator je osigurao raznovrstan kulturno sportski program:
  • turnir u stonom tenisu
  • malonogometni turnir za igrače do 12 godina
  • malonogometni turnir za igrače do 15 godina
  • druženje pod šatorom - pjevaju "Braća Vidović"
  • nastupi 6 KUD-va
  • malonogometni turnir "Anto Blažević Polje" seniori
  • meso pečenog vola
  • izvorna grupa "Veseli kumovi", uz bogate nagrade za sudionike. DOBRODOŠLI !

Očistimo Usoru

lets 1World Cleanup 2012 je najveći volonterski projekt u povijesti čovječanstva. Njegov glavni cilj je uklanjanje ilegalno odloženog otpada. Projekt World Cleanup  2012  će  se  sastojati  od  niza  jednodnevnih akcija  čišćenja  na  razini  države,  u razdoblju  od  24. ožujka do 25.rujna 2012. Ovo je poziv na zajedništvo, pozitivu i bolje sutra promjenom našega odnosa prema okolišu i prirodi, te zbrinjavanju otpada.

Potpisan je ugovor za obnovu kuće Kati Džido

1Na temelju Odluke o izboru korisnika donacije rekonstrukcija i obnova individualnih stambenih jedinica po sistemu "ključ u ruke" sa pozicije "Transfer za raseljene osobe i povratnike" utvrđenih proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica, danas je u zgradi općine Usora potpisan ugovor o obnovi stambenog objekta između Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, općine Usora i Kate Džido iz Omanjske, vlasnice stambenog objekta.

Ilinske športske igre i Spranjski susreti 2012

Ljetna ponuda vjerskih, kulturnih i sportskih događanja u Usori, nakon Dana Hrvatske kulture (Sivša), Obljetnice "Bitke na Putnikovom Brdu" (Makljenovac), nastavljaju se Ilinskim športskim igrama u Ularicama, te Srpanjskim susretima u Žabljaku.

Na plakatima (klikom na sličicu) možete vidjeti sadržaj i termine nastupajućih događaja. DOBRODOŠLI.

ilinskeigre2012                       mzzabljak plakat2012

Ujedno najavljujemo i Spomen turnir "Ante Blažević - Polje" koji se održava u Omanjskoj 04. i 05. kolovoza 2012. godine.

Ilinske športske igre u Ularicama - cjeloviru Fotogaleriju sa opisima, komentarima, nastupima, sudionicima i športskim rezultatima možete vidjeti i pročitati na ovoj Facebook stranici općine Usora (www.facebook.com/Opcina).

Srpanjske susrete u Žabljaku - Fotogaleriju i događaje, sudionike, opise i dr. možete vidjeti i pročitati na ovoj Facebook stranici općine Usora (www.facebook.com/Opcina).

Federalna televizija od dopisnika Muhameda Čabrić