Dana 20. lipnja 2024. godine Općinski načelnik Zvonimir Anđelić  upriličio je tradicionalni prijem za učenicu generacije Osnovne škole “Ivan fra Frano Jukić”, Lanu Pranjić koja je bila u pratnji ravnateljice Ivane Matić, te učenicu generacije Mješovite srednje škole Stjepana Radića, Anteu Penava koja je bila u pratnji ravnateljice Marine Penava. Prijemu su nazočili i pomoćnik načelnika Ivica Labudović, te stručna suradnica za društvene djelatnosti Jelena Krajina.

Općina Usora je novčanom nagradom uz dodatne prigodne poklone nagradila trud i zalaganje  učenica za njihov postignuti uspjeh, a sve s ciljem poticanja pravih vrijednosti u nastavku njihovog daljnjeg obrazovanja u srednjoj školi i na fakultetu, koje će započeti u tekućoj školskoj/akademskoj godini. Ovim je prepoznat i nagrađen trud i zalaganje ovih mladih žiteljki općine, a želja je da se na isti način nastavi vrednovati nove naraštaje učenika i u školskim godinama koje slijede.

Tijekom svog obraćanja Općinski načelnik Zvonimir Anđelić  je istaknuo da je ulaganje u obrazovanje ulaganje u budućnost, a  da mladi jesu i moraju biti dio planova i razvojnih strategija Općine Usora. Kroz ugodan razgovor učenice generacije su također upoznale Načelnika i prisutne s ciljevima i planovima u svom školovanju koje će započeti u novim ustanovama i sredinama, a zauzvrat im je zaželjen uspjeh u daljnjem obrazovanju.