U sklopu projekta Challenge to Change 3 otvoren prvi poziv za inovativne gospodarske subjekte.

Poslovni subjekti iz Bosne i Hercegovine i Švedske s inovativnim poslovnim idejama, proizvodima ili uslugama koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH, imaju priliku dobiti bespovratna sredstva iz Challenge fonda u okviru Prvog poziva za prijavu aplikacija koji je otvoren 12. listopada 2022. godine.

Za potencijalne prijavitelje na raspolaganju je budžet čiji je indikativni iznos oko 480.000,00 Eura, a rok za podnošenje prijave je srijeda, 23.studenog 2022. godine do 16:00 sati.

Za potencijalne korisnike iz kategorije startup-a, koji su registrirani najmanje 6 mjeseci, a najviše dvije godine, osigurava se maksimalni iznos bespovratnih sredstava do 10.000,00 eura, dok za korisnike iz kategorije zrelih poslovnih subjekata do 250 uposlenika, koji posluju dvije i više godina, maksimalan iznos bespovratnih sredstava do 30.000,00 eura. Podnositelji su dužni osigurati minimalno vlastito učešće od 50% ukupne vrijednosti predloženog projekta. Razdoblje provedbe projekta ne može biti kraće od 3 (tri) mjeseca niti duže od 12 (dvanaest) mjeseci.

Mogućnost prijavljivanja na javni poziv provodi se isključivo putem online prijave u sustav elektroničke prijave i vrednovanja (eMSAE) koji se nalazi na web stranici www.c2c.bagdje je dostupan i Vodič za prijavitelje, koji je sastavni dio paketa podnositelja prijave. Prijave dostavljene poštom (ispisani obrazac), faksom ili na bilo koji drugi način neće se uzeti u razmatranje niti će biti predmet ocjenjivanja. U cilju detaljnijeg informiranja potencijalnih prijavitelja planirana je organizacija info sesija čiji će datumi biti obavljeni na web stranici projekta.

Projekt Challenge to Change 3.0 je trogodišnji projekt ukupne vrijednosti 3 milijuna eura, a financira Švedska. Projekt implementira Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA u partnerstvu s Agencijom za razvoj poduzetništva EDA. Regija Ostergotland, Istočna Švedska, također je partner u projektu.


Za više informacija kontaktirajte:

Sanela Dževlan, Senior menadžer

E-mail: sanela@serda.ba ; telefon: 062/992-638

Preuzmite:
1. skm-22722102007050