Pripreme za izradu razvojnih planova


urbis centar_blUsora, 21.12.2012 (petak) - Na poziv Općinskog načelnika Ilije Nikića u radnoj posjeti općini Usora boravili su predstavnici Urbis centra d.o.o. Banja Luka sa direktoricom Snežana Mrđa-Badža i suradnikom-odgovornim projektantom Mledenom Glamočanin. Urbis centar je poduzeće specijalizirano za poslove urbanizna, planiranje prostora, projektiranje, izradu studijske dokumentacije vezane za razvoj, organizaciju i uređenje prostora.   

Poziv na sastanak građanima na radu u inozemstvu i usorskim studentima

  • konzum sivsaPozivaju se svi građani općine Usora koji privremeno žive i rade u inozemstvu na sastanak koji će se održati dana 27.12.2012. godine (četvrtak) sa početkom u 12,00 sati u prostorijama Mjesne zajednice Sivša

Sastanku će nazočiti Oćinski načelnik gospodin Ilija Nikić sa suradnicima, direktor Javno komunalnog poduzeća Usora i predsjednici Mjesnih zajednica sa područja općine Usora.

  • Pozivaju se svi studenti sa prostora općine Usora na zajedničko druženje sa Općinskim načelnikom gospodinom Ilijom Nikić koje će se održati dana 27.12.2012. godine (četvrtak) sa početkom u 15,00 sati u prostorijama Mjesne zajednice Sivša

Potpisani ugovori s 13 općina iz Federacije BiH

ugvori20120-w-550Sarajevo – dana 19. 12. 2012. godine, ministar Halimović potpisao je ugovore s trinaest općina u Federaciji BiH koji su dobili jedan milion KM poticajnih sredstava za izgradnju poduzetničke infrastrukture za 2012. godinu.

Ugovore za izgradnju poduzetničke infrastrukture s Federalnim ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta potpisali su načelnici općina Vitez, Ilijaš, Žepče, Stolac, Cazin, Sanski Most, Livno, Usora, Bihać, Orašje, Odžak, Ljubuški i Široki Brijeg.

Sastanak sa mjesnim zajednicama

 

mz1Općinski načelnik Ilija Nikić održao je u utorak 18.12.2012. godine radni sastanak sa predsjednicima vijeća usorskih mjesnih zajednica. Tema sastanka je bilo uzajamno informiranje o stanju, problematici i planovima u sektoru vodoopskrbe, te prikupljanja i pročišćavanja otpadnih voda. Sastanku su pored predstavnika 6 (od 9) mjesnih zajednica sudjelovali i Anto Bonić, pomoćnik Općinskog načelnika, te Ibrahim Agić, direktor JKP "Usora" d.o.o. Sivša.

Radni sastanak sa usorskim ugostiteljima

ugost1Predstavka iz ugostiteljskog sektora kojom se inicira suzbijanje "rada na crno", odnosno pojave obavljanja ugostiteljske djelatnosti bez odobrenja (MZ Omanjska), kao i organiziranje dočeka Nove godine (MZ Alibegovci) i raznih humanitarnih koncerata od strane mjesnih zajednica (MZ Žabljak) bez validnog odobrenja, te odobravanje obavljanja ugostiteljske djelatnosti samo za vrijeme blagdane, što u ovim teškim ekonomskim uvjetima dodatno registriranim ugostiteljima otežava poslovanja, bilo je razlogom da Općinski načelnik Ilija NIkić pozove sve registrirane usorske ugostitelje na radni sastanak na kojemu bi se sagledala probletika u ovoj gospodarskoj grani. 

Feasibility studija i idejno rješenje kanalizacionog sustava sa tretmanom otpadnih voda

studija otp_vode

Danas je u kabinetu Načelnika općine Usora održan sastanak  sa direktorom Zavoda za vodoprivredu Sarajevo, gosp. Farukom Šabeta i gosp. Oliverom Grgurevićem, na temu: ''Rješavanje odovodnje otpadnih voda na cijelom području općine Usora''.

Sastanku su uz Općinskog načelnika Iliju Nikić sudjelovali i službenici općine Usora zaduženi za implementaciju strateških projektata, Anto Bonić i Ivan Katić pomoćnici Općinskog načelnika i Dario Katić, stručni savjetnik za upravljanje razvitkom.

Optimizam i otvaranje perspektive usorskom gospodarstvu

zkuk1Na poticaj Zavičajnog klub usorskog kraja (ZKUK) u subotu, 15.prosinca 2012. godine u Zagrebu održan je sastanak izaslanstva općine Usora i rukovodstva Zavičajnog kluba usorskog kraja. 

Na čelu izaslanstva općine Usora bio je Općinski načelnik Ilija Nikić, prof. Mato Topalović, savjetnik Općinskog načelnika za gospodarstvo, Anto Bonić, pomoćnik Općinskog načelnika za gospodarstvo i financije i gosp. Mijo Ćosić, gospodarstvenik iz Usore i RH (Ćosičpromex), a ispred domaćina - Zavičajnog kluba usorskog kraja bili su članovi Upravnog i Nadzornog odbora: Ivan Rajkovača, predsjednik UO ZKUK, Vjekoslav dr. Jeleč, potpredsj. UO ZKUK, Mato Nikić, tajnik ZKUK, Mato Rajkovača, predsj. NO, članovi UO - Nikola Antunović, Ivan Kopčić, Pejo Katić, Miro Pejić i Ivo Marić.     

Poboljšanje energetske učinkovitosti zgrade Mješovite Srednje škole Stjepana Radića

ugovor mpuOpćinski načelnik općine Usora Ilija Nikić je u utorak 11. prosinca 2012. godine u Federalnom ministarstvu prostornog uređenja u Sarajevu, sa tajnikom Ministarstva gosp. Adnanom Efendić potpisao Ugovor o realizaciji projekta Poboljšanje energetske učinkovitosti zgrade Mješovite Srednje škole Stjepana Radića, Žabljak, općina Usora.

Ovo potpisivanje ugovora rezultat je uspješne prijave/aplikacije općine Usora od 13.12.2012. godine na raspisani Javni natječaj Federalnog ministarstva prostornog uređenja, tako da su općini Usora odobrena grant sredstva u iznosu od 50.000,00 KM, uz učešće općine Usora od 10.000,00 KM

Konferencija Jačanje konkurentnosti općina u BiH

slika701Projekt „Jačanje lokalne samouprave - SLS“, koji realizira Njemačko društvo za tehničku pomoć i međunarodnu suradnju GIZ održao je 28. i 29.11.2012. dvodnevnu Konferenciju „Jačanje konkurentnosti općina u BiH“  u Sarajevu. Učešće na konferenciji su uzeli brojni zvaničnici iz političkog i diplomatskog života u BiH, među kojima treba istaknuti sudjelovanje Veleposlanika i Specijalnog predstavnika Europske Unije u BiH Nj.E. Peter Sorensen-a i Veleposlanice Savezne Republike Njemačke u BiH Nj.E. Ulrike Knotz.