Međuopćinsko rješavanje otpadnih voda

ismar 4.9.2012U kontekstu realizacije projekta "Prikupljanja, odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda na području općine Tešanj", Doc.dr. Ismar Alagić, Savjetnik općinskog načelnika za pristup EU-fondovima i Vođa projekta u općini Tešanj, u pratnji Fuada Mešića, izvršnog direktora za finansije u JP RAD je obavio sastanak u Općini Usora sa Antom Bonićem, vođom projekta u općini Usora i Ivanom Katićem, predstavnikom općine Usora.

Tema sastanka je bilo usaglašavanje mogućnosti priključka kanalizacionih kolektora sa područja općine Usora na glavni primarni kanalizacioni kolektor  koji povezuje područja općine Tešanj skoncentrisana u slivu rijeke Usore.

 

Ekološka akcija - OČISTIMO USORU

Lokalni tim općine Usora   ocistimo zemlju                                                                

 

 

Projekt Let's Do It BiH sastavni dio je projekta World Cleanup 2012 koji je najveći  volonterski projekt u povijesti čovječanstva, ćiji je glavni cilj uklanjanje ilegalno odloženog otpada.

Suradnja pet općina na infrastrukturnim projektima

5sporazumU ponedjeljak 27. kolovoza u općini Usora održan je treći po redu radni sastanak načelnika pet općina: Doboja, Doboj Juga, Doboj Istoka, Tešnja i Usore, koje su 25.06.2012. u Tešnju potpisale Sporazum o suradnji.
Sastanku su nazočili i predstavnici entitetskih ministarstava: Ministarsvo industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Ministarstvo za privredu ZDK, te predstavnici Gradske toplane Doboj.  Od pozvanih sastanku se nisu odazvali iz federalnog i županijskog ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Akreditiranje izbornih promatrača

sipSarajevo, 24.08.2012.godine – Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine obavještava sve političke subjekte ovjerene za sudjelovanje na Lokalnim izborima 2012. godine i udruge da je krajnji rok za podnošenje zahtjeva za akreditiranje političkih subjekata i udruga 30 dana prije dana održavanja izbora, dakle, zaključno sa 06.09.2012. godine. 

Ovjerene kandidacijske liste za sudjelovanje na lokalnim izborima 2012.

ovjerene kadidacijske_liste_2012_usoraSarajevo,16.08.2012.godine – Središnje izborno povjerenstvo BiH danas je donijelo odluku o objavljivanju ovjerenih kandidacijskih listi za sudjelovanje na Lokalnim izborima koji se održavaju 07. listopada 2012. godine.

Liste su objavljene u utorak, 21.08.2012. godine u službenim glasilima, dnevnim novinama („Dnevni Avaz“, „Nezavisne novine“ i „Dnevni list“) i internet stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, www.izbori.ba 

183 - USORA / УСОРА - izvadak za Općinu Usora

OVJERENE KANDIDACIJSKE LISTE ZA SUDJELOVANJE NA LOKALNIM IZBORIMA KOJI SE ODRŽAVAJU 07.LISTOPADA 2012. GODINE (sve liste za BiH)


Spisak dužnika za komunalne usluge

duznici jkp_06082012_page_01aJavno komunalno poduzeće "Usora" d.o.o. Sivša, uz suglasnost Skupštine JKP, objavljuje Spisak dužnika na dan 06.08.2012. godine za neplaćene usluge prema JKP "Usora", koje se odnose uglavnom na potrošnju vode za piće i odvoz smeća.

Spisak je generiran automatski, selekcijom dužnika preko 100,00 KM duga. Ukupno neplaćena dugovanja korisnika prema JKP "Usora" iznose 126.215,80 KM što u velikoj mjeri ugrožava novčane tokove i stabilno poslovanje ovoga javnog poduzeća koje odgovorno izvršava komunalne poslove koji su im povjereni.

U cilju zaštite korisnika koji redovito izmiruju svoje obveze, zaštite i očuvanja stabilnog poslovanja ove javne službe  Javno komunalno poduzeće će narednih dana pristupiti primjeni svih zakonskih mjera prema neurednim korisnicima, uključujući i mjeru uskraćivanja pojedinih komunalnih usluga i isključivanje sa distributivne vodovodne mreže, uz nastavak utuživanja za neplaćene obveze.

JKP ponovo poziva građane - korisnike usluga na izmirenje svojih obveza jer time smanjuju i sebi moguće buduće sudske i druge troškove.

Sporazum pet općina

sporazum nacelnici_2Načelnici općina Doboj - Obren Petrović, Doboj Jug - Džavid Aličić, Doboj Istok - Mehmed Mehinović, Usora - Anto sporazum nacelnici_1Čičak i Tešanj - Fuad Šišić potpisali su danas Sporazum o međusobnoj suradnji.

 

Ljeto u Omanjskoj

omanjskaMZ Omanjska poziva Vas na kulturno-sportsku manifestaciju LJETO U OMANJSKOJ od 03-05. kolovoza 2012. godine.
Prema programu manifestacije koji možete vidjeti na plakatu lijevo, organizator je osigurao raznovrstan kulturno sportski program:
  • turnir u stonom tenisu
  • malonogometni turnir za igrače do 12 godina
  • malonogometni turnir za igrače do 15 godina
  • druženje pod šatorom - pjevaju "Braća Vidović"
  • nastupi 6 KUD-va
  • malonogometni turnir "Anto Blažević Polje" seniori
  • meso pečenog vola
  • izvorna grupa "Veseli kumovi", uz bogate nagrade za sudionike. DOBRODOŠLI !

Očistimo Usoru

lets 1World Cleanup 2012 je najveći volonterski projekt u povijesti čovječanstva. Njegov glavni cilj je uklanjanje ilegalno odloženog otpada. Projekt World Cleanup  2012  će  se  sastojati  od  niza  jednodnevnih akcija  čišćenja  na  razini  države,  u razdoblju  od  24. ožujka do 25.rujna 2012. Ovo je poziv na zajedništvo, pozitivu i bolje sutra promjenom našega odnosa prema okolišu i prirodi, te zbrinjavanju otpada.