Optimizam i otvaranje perspektive usorskom gospodarstvu

zkuk1Na poticaj Zavičajnog klub usorskog kraja (ZKUK) u subotu, 15.prosinca 2012. godine u Zagrebu održan je sastanak izaslanstva općine Usora i rukovodstva Zavičajnog kluba usorskog kraja. 

Na čelu izaslanstva općine Usora bio je Općinski načelnik Ilija Nikić, prof. Mato Topalović, savjetnik Općinskog načelnika za gospodarstvo, Anto Bonić, pomoćnik Općinskog načelnika za gospodarstvo i financije i gosp. Mijo Ćosić, gospodarstvenik iz Usore i RH (Ćosičpromex), a ispred domaćina - Zavičajnog kluba usorskog kraja bili su članovi Upravnog i Nadzornog odbora: Ivan Rajkovača, predsjednik UO ZKUK, Vjekoslav dr. Jeleč, potpredsj. UO ZKUK, Mato Nikić, tajnik ZKUK, Mato Rajkovača, predsj. NO, članovi UO - Nikola Antunović, Ivan Kopčić, Pejo Katić, Miro Pejić i Ivo Marić.     

Poboljšanje energetske učinkovitosti zgrade Mješovite Srednje škole Stjepana Radića

ugovor mpuOpćinski načelnik općine Usora Ilija Nikić je u utorak 11. prosinca 2012. godine u Federalnom ministarstvu prostornog uređenja u Sarajevu, sa tajnikom Ministarstva gosp. Adnanom Efendić potpisao Ugovor o realizaciji projekta Poboljšanje energetske učinkovitosti zgrade Mješovite Srednje škole Stjepana Radića, Žabljak, općina Usora.

Ovo potpisivanje ugovora rezultat je uspješne prijave/aplikacije općine Usora od 13.12.2012. godine na raspisani Javni natječaj Federalnog ministarstva prostornog uređenja, tako da su općini Usora odobrena grant sredstva u iznosu od 50.000,00 KM, uz učešće općine Usora od 10.000,00 KM

Konferencija Jačanje konkurentnosti općina u BiH

slika701Projekt „Jačanje lokalne samouprave - SLS“, koji realizira Njemačko društvo za tehničku pomoć i međunarodnu suradnju GIZ održao je 28. i 29.11.2012. dvodnevnu Konferenciju „Jačanje konkurentnosti općina u BiH“  u Sarajevu. Učešće na konferenciji su uzeli brojni zvaničnici iz političkog i diplomatskog života u BiH, među kojima treba istaknuti sudjelovanje Veleposlanika i Specijalnog predstavnika Europske Unije u BiH Nj.E. Peter Sorensen-a i Veleposlanice Savezne Republike Njemačke u BiH Nj.E. Ulrike Knotz.

 

Aktivnosti

ilija nikicOpćinski načelnik Ilija Nikić, nakon uručivanja Uvjerenja od strane Središnjeg izbornog povjerenstva BiH o dodjeli mandata i izboru za načelnika oćine Usora, koje je održano u utorak 13.studenog 2012. godine u Parlamentarnoj skupštini BiH, od srijede 14.studenog 2012. godine stupio je na dužnost Općinskog načelnika općine Usora u narednom četvorogodišnjem mandatu. 

Načelnik Nikić je, u cilju ostvarivanja što neposrednije komunikacije sa građanima općine Usora i svima drugima, otvorio svoj osobni profil na Facebook mreži. Svoje prijedloge, upite, sugestije i komentare Općinskom načelniku Iliji Nikić možete postaviti kako putem službeni općinskih kontakata, tako i na njegovom FB profilu.

Općinski načelnik

Zvonimir Anđelić, Općinski načelnik

nacelnik

-mandatno razdoblje 2016.-2020.