Dana 8. prosinca 2023. godine Općinski načelnik Zvonimir Anđelić upriličio je prijem za nagrađene učenike osnovne i srednje škole iz Općine Usora.

Prijemu su nazočili i ravnateljica osnovne škole Ivana Matić, ravnateljica srednje škole Marina Penava, pomoćnik načelnika Martin Grujo, te nagrađeni učenici: Ana Matošević, Ivana Perić, Julija Jelić, Laura Čolić, Lea Jelić, Valentina Glavaš i Aldin Kadušić.


Općina Usora je skromnim poklonom nagradila trud i zalaganje učenika za njihova ostvarenja na natječajima na kojima su sudjelovali i osvojili nagrade.


Učenica 8. razreda osnovne škole “Ivan fra Frano Jukić” Usora Ana Matošević je osvojila 1. mjesto za najbolji neobjavljeni literarni rad za učenike osnovnih škola na natječaju Hrvatske kulturne zajednice Troplet Mostar.

Učenice devetog razreda osnovne škole “Ivan fra Frano Jukić” Usora: Ivana Perić, Julia Jelić i Laura Čolić su za videouradak kojim su predstavile ovu školu osvojile prvo mjesto u kategoriji multimedijalnih radova na natječaju „Moja škola“ koji je raspisala OŠ fra Ilije Starčevića iz Tolise.

Učenica 1. razreda gimnazije u MSŠ Stjepana Radića, Usora, Lea Jelić, osvojila je 2. mjesto u Tolisi, u kategoriji srednjih škola za najbolji multimedijalni rad.

Učenica 2. razreda gimnazije u MSŠ Stjepana Radića, Usora, Valentina Glavaš osvojila je 2. mjesto u Tolisi za najbolji likovni rad u kategoriji srednjih škola.

Učenik 2. razreda elektrotehničke stručne škole u MSŠ Stjepana Radića, Usora, smjera  autoelektričar, Aldin Kadušić, osvojio je 2. mjesto za najbolji neobjavljeni literarni rad za učenike srednjih škola na natječaju Hrvatske kulturne zajednice Troplet Mostar.

Kroz ugodan razgovor nagrađeni učenici su upoznali Načelnika o svojim aktivnostima i školovanju u ovim ustanovama, a zauzvrat im je zaželjeno svako dobro i uspjeh u daljnjoj izobrazbi, a prije svega dobro zdravlje.