Dana 29.11.2022. - Održan radni sastanak s članovima Uprave JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar. Domaćin skupa bio je načelnik općine Žepče Mato Zovko. Upravu JP Elektroprivreda HZ HZB d.d. Mostar predvodio je generalni direktor Marinko Gilja, a nazočni su bili i direktor distribucije Ilija Bakalar, direktor produkcije Zoran Tabak, voditeljica sektora korporativnih nominacija Marija Buntić i tajnica uprave Mirela Gilja.

Ispred općine Usora sastanku je nazočio Općinski načelnik Zvonimir Anđelić. Tema sastanka je poslovanje i razvoj kapaciteta ovog poduzeća na području općina Usora i Žepče, te usklađivanje s razvojnim planovima i općenito potrebama Općina.

Načelnik Anđelić posebno se osvrnuo na jačanje novih dalekovoda i trafostanica što je posebno važno zbog prihvaćanja velikih privatnih investicija u vidu solarnih energena. Dalekovodna mreža važna je zbog širenja gospodarstva u Usori kao i formiranja novih poslovnih zona, a Općina nema dovoljno mreža posebice dalekovodne mreže i manjak odgovarajućih trafostanica.

Direktor Gilja je u potpunosti podržao problematiku, te je već dogovoren sljedeći sastanak na kojem će rukovoditelji ove regije sagledati sve potrebe Općine i predložiti moguća rješenja od kojih bi dio već mogao biti uvršten u poslovne planove poduzeća za iduću godinu.

Načelnik se zahvalio na dosadašnjim zajedničkim naporima u otklanjanju raznih problema i poboljšanju kvalitete usluga u Općini. Direktor Gilja se na kraju također zahvalio na višegodišnjoj suradnji s općinom Usora, te istaknuo spremnost za suradnju i dostupnost u budućnosti u smislu što kvalitetnije suradnje s općinom Usora na obostrano zadovoljstvo, a prije svega žitelja i poduzeća u Usori.