Obavještavju se građani, fizičke i pravne osobe, te ustanove na području općine Usora da je  od 3. veljače 2020. godine popunjeno radno mjesto i započeo je s radom Urbanističko-građevinski i Komunalno-vodni inspektor Goran Tadić, mag. ing. aedif. 

Pozivaju se građani da svoje aktivnosti usklade sa važećim propisima, te da saznanja o nedopuštenim aktivnostima prijave općinskoj Urbanističko-građevinskoj i Komunalno-vodnoj inspekciji osobno, putem brojeva telefona: 063/719-162, 032/889-050 ili putem e-maila: goran.tadic@usora.com. 

Provođenjem zakona i propisa želimo unaprijediti zakonitost i red na području općine Usora, te preventivno upozoriti na postupanje i posljedice suprotno djelovanju propisa, a sve u općem i u interesu građana.

Također se obavještavaju svi investitori, odnosno svi koji su u ranijem razdoblju gradili objekte na području  općine Usora da je 30. rujna 2019. godine na snagu stupila županijska Odluka o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata i bespravnih zahvata, o čemu se detaljnije mogu informirati u Odsjeku za inspekcijske poslove ili u Službi za urbanizam.