IMG 9009Dana 25.01.2019. godine u kabinetu Općinskog načelnika održan je radni sastanak sa predstavnikom novoregistriranog poduzeća „EUREL BH“ d.o.o. Žabljak, gospodinom Jasminom Bešlagić. Sastanku su pored domaćina Općinskog načelnika Zvonimira Anđelić prisustvovali i Ministar gospodarstva Zeničko-dobojske županije Zlatko Jelić te Ivica Labudović, stručni suradnik u općini Usora.

      

      

Suvlasnik i direktor poduzeća je upoznao Načelnika i prisutne sa pojedinostima vezanim uz ovo novo poduzeće. Tako je rečeno kako se ovdje radi o poduzeću koje je u suvlasništvu Slovenačkog poduzeća EUREL d.o.o. Poljčane, Republika Slovenija. Poduzeća koje se bavi proizvodnjom raznih dijelova za autoindustriju, koji se koriste u većini vodećih automarki.

Gospodin Bešlagić je naveo kako je do sada izvršena registracija poduzeća te zakup poslovne zgrade u blizini Srednjoškolskog centra u Žabljaku. U tijeku su radovi na prilagođavanju prostora potrebama poduzeća u što se trenutno ulažu sredstva u vrijednosti 200.000 KM. Okončanjem ove faze pristupiti će se dopremanju mašina i opreme te dodatnom opremanju prostora čime bi se stekli uvjeti za početak rada. Početak rada planiran je za ožujak/travanj 2019. godine, a navodi se kako će poduzeće imati potrebu za zapošljavanjem 35 radnika od čega bi 15 trebale biti ženske osobe.

Poduzeće će se u početku baviti proizvodnjom sajli za potrebe autoindustrije, što bi kasnije trebalo biti prošireno i na ostale proizvode.

    

     

Share |