IMG 9007Usora, 23.01.2019. - Općinski načelnik Zvonimir Anđelić održao je radni sastanak s predstavnicima Lovačkog društva "Fazan" Usora, na njihovu inicijativu. Na sastanku su ispred Lovačkog društva "Fazan" sudjelovali Ivica Bejić, predsjednik LD "Fazan" i Anto Kontić, tajnik i lovočuvar LD "Fazan" Usora. Na sastanku je sudjelovao i Anto Bonić, pomoćnik općinskog načaelnika za gospodarstvo i financije. Tema sastanka bilo je označavanje lovišta kojim upravlja ovo lovačko društvo odgovarajućom vertikalnom prometnom signalizacijom kojom bi se sudionicima u prometu ukazalo na opasnost pojave divljači na cestama, a što može biti uzrokom prometnih nezgoda i nastanka materijalne štete na vozilima.

      

Imajući u vidu konfiguraciju terena i prostorni razmještaj lokanih prometnica i magistralne ceste u općini Usora, cijeneći načelo racionalnog raspolaganja javnim sredstvima, ocijenjeno je kao opravdana potreba postavljanje vertikalne prometne signalizacije kojom bi se sudionicima u prometu ukazalo na opasnost pojave divljači na cestama, s tim da se ista postavi samo na ulasku na područje općine Usora, na glavnim prometnim pravcima, a također se planiraju ovi znakovi postaviti i na magistralnoj cesti u Žabljaku gdje je uočena migracija divljači preko ceste M-4.

Imajući u vidu projekt koji je u tijeku implementacije, a koji uključuje postavljanje vertikalne i horizontalne prometnu signalizacije, te planirani nastavak istog u 2019. godini zajedno sa prijedlogom LD "Fazan", može se zaključiti da se postupno popravlja stanje u ovoj oblasti, što je opći interes i interes sudionika u prometu na području općine Usora.

     

    

Share |