Usora, 11.09.2019. - Općinski načelnik Zvonimir Anđelić, dipl. ing. građ. primio je danas u radnu posjetu ministricu Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Zeničko-dobojskog kantona Azru Šabanović. Sastanku su nazočili i Ministar ministarstva za gospodarstvo Zeničko-dobojskog kantona Zlatko Jelić i pomoćnik načelnika Općine Usora Martin Grujo. 

Ovaj radni sastanak je iskorišten kako bi Ministrica uručila Rješenja o financijskoj pomoći za 14 osoba čiji su stambeni objekti poplavljeni u 2018. i 2019. godini. Naime, Vlada Zeničko-dobojskoe županije je na prijedlog ovog ministarstva (a na zahtjev Općine Usora) odobrila Općini Usora iznos od 20.000,00 KM kao pomoć u saniranju štete na stambenim objektima nakon poplava 2018. i 2019. godine. Financijska pomoć raspoređena je na 14 korisnika sukladno prijavljenim štetama i Zapisnicima povjerenstva za procjenu šteta.

Nakon podjele rješenja održan je radni sastanak u Kabinetu Općinskog načelnika na kojem se razgovaralo o aktualnim projektima koje Općina Usora ima prema ovom Ministarstvu (ograđivanje mezarja u Alibegovcima, javna rasvjeta i sl.). 

Radna posjeta nastavljena je obilaskom Javne predškolske ustanove „Ivančica“ Usora gdje je Ministrica upoznata sa postojanjem i radom ove Ustanove. Sastanak je iskorišten da se Ministrica upozna sa projektom u okviru obilježavanja „Dječje nedjelje“ koji je Općina Usora u suradnji sa Javnom predškolskom ustanovom „Ivančica“ aplicirala prema Ministarstvu rad, socijalnu politiku i izbjeglice Zeničko-dobojskoe županije.

Na koncu, upriličena je posjeta Župi Žabljak gdje je Župnik Bartol Lukić upoznao Ministricu i ostale goste o radu ove vjerske zajednice, te projektima i potrebama koje ima. Ministrica Šabanović izrazila je zadovoljstvo dolaskom u Usoru te izrazila spremnost za pomoć u okviru mogućnosti Ministarstva.